Colombo

Amsterdam

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag9
mod_vvisit_counterGisteren74
mod_vvisit_counterDeze week221
mod_vvisit_counterLaatste week416
mod_vvisit_counterDeze maand773
mod_vvisit_counterLaatste maand1855
mod_vvisit_counteraltijd212105

Online: 2
IP: 35.172.233.215
,
vandaag: Aug 13, 2020

Laatste nieuws:

 

Momenteel plaatselijk verschrikkelijke toestanden.

In Sri Lanka heeft het de laatste tijd in mens veel geregend, wat voor veel problemen en overlast zorgt. In gebieden rond Kegalle zijn grote aardverschuivingen en complete dorpen van de aardbodem verdwenen. Volgens de laatste berichten worden er nog 143 mensen vermist en zijn er 37 doden en 28 gewonden gevallen alleen al in Kegalle. Voor mensen die mee willen helpen hebben wij als Stichting in samenwerking met acteurs van het televisie drama serie, Wasane Premaya en Monayra Kirilli (in NL te vergelijken met GTST) een actie opgestart zodat het geld rechtstreeks bij de mensen terecht komt die het ook hard nodig hebben. Mensen help mee om de pijn een beetje te verzachten voor deze mensen die het toch al niet gemakkelijk hebben. Gebruik het banknummer van de Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka en wij zullen zorg dragen dat het geld ter plekke wordt gebruikt. Allereerst hebben we geld nodig om de mensen onderdak te bieden (tenten) eten, drinken en medicijnen te geven en wanneer alles een beetje overzichtelijk is gaan we over tot de opbouw van huisjes.

Ik heb toch nog een beetje hoop dat er iemand zich gaat melden voor de Montisorischool in Palangatura, die zoals U misschien weet per 1 jan. 2016 op slot gaat. Heb verschillende verzoeken geplaatst voor hulp maar tot heden bleef alles onbeantwoord, nu is mijn hoop gevestigd op een bericht in het wekelijkse Ut Bledje van de gemeente Peel en Maas. Mensen aub, geef de kinderen een kans, steun deze kleuters.

Ook met behulp van Vereniging Trein 8.28 H.IJ.S.M. gaat het nu behoorlijk snel met de opbouw en renovatie van de school, ben erg blij dat zij ons ook in dit hun steun hebben gegeven. Maar er blijft nog een klein gedeelte liggen waarvoor ik nog niet het benodigde geld binnen heb zien komen en ik hoop dan ook dat de aanvragen die er nog lopen zullen worden beloond, zodat dit kleine project wat een onderdeel is van een groot project kan gaan afsluiten.

Dankzij de steun van wederom Recycling Westland hebben wij weer een begin gemaakt aan de renovatie van het schoolgebouw in Mullipotana, jammer is wel het feit dat de benodigde gelden die wij hiervoor nodig hebben nog niet in zijn geheel binnen hebben en dus zijn wij genoodzaakt om na de renovatie van het gebouw te stoppen en wachten ons nog de aanleg van zuiver drinkwater en de bouw van noodzakelijke nieuwe toiletten

Dear mr. Jan

How are you? Hope you are keeping fine as for the children in the home and my staff and family are keeping fine.

I have some good news to give you. I have got a special certificate from the Wellawaya Divisional Secretariat Division. This certificate is to confirm of my esteemed work on this children with Special Needs. This certificate was presented to me by the Chief Incumbant and Daham School children and teachers and all the parents of the area.

It is you who brought me to this success in life for these mentally and physically handicapped children.

I with the bottom of my heart give all my thanks to you for giving me this esteemed success in life.

May the New Year bring you bright success and prosperity in all your work and in all you do. These wishes goes out to all your family members and all around you.

Best regards,

Jan thankx

Niroshan

Handapanagala

Het nieuwe jaar 2015

Aan het einde van het jaar
komen alle herinneringen weer bij elkaar.
Je blikt, hopelijk tevreden terug
Wat je meemaakte is achter de rug.

De plussen, de minnen
Maar geen zorgen! het nieuwe jaar kan beginnen.
Een nieuw jaar is weer gestart,
een nieuw jaar, het blijft apart.

Je denkt te weten hoe het zal verlopen,
of het ook zo gaat is alleen maar te hopen.
Nieuwe ervaringen komen er zeker bij,
Geniet van het mooiste want dat maakt je blij.

Maak er een goed jaar van, dat onze lach er veel mag zijn
Veel vreugde en liefde zonder haat en pijn.
Voor mij is Nieuwjaar afsluiten en weer doorgaan,
Een nieuw jaar met weer vallen en opstaan.

Een jaar waar alles weer open staat,
Een jaar waar je vol vragen weer ingaat.
Elk jaar heeft zijn geluk en verdriet,
Ook als je dat niet altijd ziet.

Maar een wens is dat geluk en gezondheid op de eerste plaats staan,
En je niet door verdriet of ziekte ten onder laat gaan.
Een mens is geboren om te tonen wat die voor de ander kan betekenen,
Te tonen wat men bezit in steun en waarop je kunt rekenen.

Zit het een periode niet met het leven mee,
Zorg dan dat je niet alleen bent, maar met zijn twee.
Ik wens je een jaar vol liefde en gezondheid toe,
Zonder teveel stress, ziekte of ander gedoe.

Hopelijk gaan we samen 2015 in,
En start voor ons een warm begin…
Ik wens jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar !

en vergeet aub de mensen in Sri Lanka niet

Wanneer U nog op zoek bent naar een leuke vakantie bestemming, wat te denken aan Sri Lanka, ga voor een kijkje naar SAY-tours, de chauffeurs staan 5% van hun inkomsten af aan de Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka en deze gebruikt deze bron van inkomsten weer om de mensen in Sri Lanka te helpen.

Maar het is mij dan toch weer gelukt, dankzij de steun van enkele mensen en die van de Stichting Herbahortus is het gelukt om het totale bedrag bij elkaar te halen. Het jongetje is geopereerd en maakt het naar omstandigheden goed, de artsen zijn tevreden en het is nu maar wachten op de herstel periode die volgens de artsen enkele weken kan gaan duren, maar hij is jong maar ook nog erg zwak. Mensen namens de familie hartelijk dank.

Ik heb de mensen of dat gezin mogen verblijden met een bedrag van € 500.- dit bedrag werd gesponsord door Herbahortus Foundation uit Dedemsvaart, is dan nog wel niet het vereiste bedrag maar de doktoren gaan aan de slag want de situatie is hopeloos en er moet nu iets gebeuren, de doktoren vertrouwen erop dat het benodigde geld althans het restant nog binnenkomt. Het kind is nu aan het aansterken en zodra alles goed is volgt de operatie.

In de afgelopen week (week 38) ben ik weer met enkele mensen uit Negombo vertrokken naar Mullipotana. Dankzij de sponsoring van enkele bedrijven en instellingen is het ons weer gelukt om 6 huisjes te renoveren, zodat de mensen bij een regenbui niet naar vrienden of kennissen hoeven te gaan, ook hebben wij 5 gezinnen blij weten te maken met een toilet. Maar wij zijn er nog steeds niet, om dit project volledig af te sluiten hebben wij nog ± € 8000.- nodig

Ben nog steeds op zoek naar mensen die hun hart willen laten spreken om di kleine manneke een noodzakelijke operatie mogelijk te maken. kijk naar de beide foto's. Ook is dit verzoek nu aangemeld bij de 1%club

 

Eerste gelden opbrengst reisgebeuren een feit.

Met de gelden die wij hebben mogen ontvangen van de reizen die wij hebben georganiseerd of die via ons zijn gegaan hebben wij een mooi toilet weten te bouwen in het plaatsje Daloputho, alle chauffeurs hebben zich mooi gehouden aan de afspraak om 5% van de reiskosten die de toerist betaald, af te staan aan de Stichting. voorlopig hebben wij nog eens 11 bevestigde rondreizen op het programma staan dit dan tot medio februari 2015, zo zie je maar weer eens, het mes snijdt van twee kanten, de mensen in Sri Lanka hebben werk en wij kunnen dit weer goed gebruiken.

Montisorischool weer in de problemen.

De vraag is nu wie gaat hen ditmaal helpen, kwam verleden jaar nog de hulp van mijn ex- werkgever, nu zou ik het niet weten. Maar voelt U zich geroepen om deze kleuters in de leeftijd van 4-6 jaar te helpen laat het me dan svp weten

Residentie visa eindelijk een feit.

Mede dankzij de medewerking van een parlementslid is het ons gelukt om nog tijdig een residentie visa te krijgen, dit na alle tegenwerking van Dhr. Suranga, die maar blijft proberen om mij het leven zo zuur mogelijk te maken. 's Morgens om 8 uur werden wij opgepikt door een medewerker en met een dienstauto naar het parlements gebouw in Colombo gebracht. Ik was wel vaker rondom het gebouw geweest, maar binnen nog nooit, kom je normaal gesproken ook niet binnen, na te zijn gefouilleerd en de telefoon hebben afgegeven kregen wij een bezoekers pasje en werden wij naar de tweede verdieping van het gebouw gebracht waar wij in de wachtkamer konden wachten. Duurde niet lang of we werden persoonlijk door Dhr. Prasad J. Gajaweera, secretary to the Private Secretary of H.E. the President afgehaald. Op zijn klein kantoortje kon ik mijn verhaal doen en dat werd toegelicht met verschillende documenten en foto's, na ruim 30 minuten nam hij de telefoon en belde met de emigratie, waarop hij mij vertelde dat alles in orde zou komen en wij naar de emigratie moesten gaan voor het residentie visum, met de dienstauto de parkeer garage van de emigratie in en op naar de Dhr. Chaminda die de zaak verder zou afhandelen, nergens hoefde wij op te wachten we werden gelijk binnen gehaald, terwijl buiten verschillende mensen op hun beurt moesten wachten. Nadat alles was gecontroleerd werd mij het visum toegezegd waarop wij naar buiten konden gaan en wachten op afgifte van de zo broodnodige stempel. Nadat ik het paspoort terug had met de stempel voor 6 maanden visa werd ik naar Werahera gebracht voor het rijbewijs dat ik ook nu weer zonder het te hebben gevraagd kreeg, nadat ik eerst medisch werd gekeurd, wat heet gekeurd, bloedtest, ogentest, bloeddruk en hartslag, en alles was in orde en na een betaling van10.500 rs kreeg ik een SL rijbewijs en dat was meer dan ik mij had kunnen voorstellen. Wel werd mij door Prasad J. Gajaweera op het hart gedrukt dat ik de Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka moet laten registreren als een NGO, en dat is met een residentie visum geen probleem, mochten er hier ook problemen op treden dan moest ik contact met hem opnemen, ook de registratie van mijn nieuw op te zetten reisbureau SAY-tours moest gebeuren, ook hiervoor gaf hij zijn medewerking. Al met al een succesvolle dag.

eerste foto de wachtkamer, tweede foto de ferme handdruk

 

 

Dringend op zoek naar hulp voor een jongetje met een gaatje in het hart

Vandaag, dinsdag 7 mei werd ik door mensen/kennissen benaderd met het verzoek om dringende hulp, een van hun familie leden is ernstig ziek en zal binnenkort worden geopereerd, de kosten hiervan worden door de staat betaald maar de nabehandeling is voor eigen rekening, operatie kosten 500000.-rs en de nabehandeling kost hun 180000, iets wat deze mensen nooit en te nimmer bij elkaar krijgen, daarom werd ik benaderd en ik benader iedereen die dit leest open je hart en geef zodat deze jongeman van ±6 maanden straks een normaal leven kan leiden.

kopieën van de dokters:

 

 

Helaas

Helaas heb ik de samenwerking met Suranga moeten verbreken, na een samen werkings verband begon het steeds maar duidelijker op te lijken dat het hem enkel en alleen maar te doen was om geld, zo ook de beloofde 5% van de ritten die ik hem aandroeg werden niet nagekomen. Ook het werk dat er moest gebeuren zoals het aanbrengen van een mooi nieuw bord van de Stichting op de school in Ethukala werd niet afgehandeld, steeds maar uitstellen. Momenteel ben ik bezig in Mullipotana, een plaats die Suranga slechts eenmaal bezocht en na nu blijkt bracht dit voor hem geen enkel voordeel. Het is jammer maar het zij zo, ik doe het werk op dit moment geheel alleen al heb ik wel wat mensen op het oog die de plaats van Suranga kunnen gaan innemen, Suranga is erg veranderd en lijkt nu alleen nog maar oog te hebben voor geld en dat is wat wij op dit moment niet kunnen gebruiken, hij praat van zoiets als business are business.

Ook het organiseren van rondreizen doe ik dus niet meer tesamen met Suranga, hiervoor heb ik twee oude vrienden benaderd en die willen het maar al te graag van Suranga overnemen, en ik hoop dat ook nu weer net zo veel mensen een bezoek zullen brengen met deze chauffeurs als voorheen, aanvragen kunnen direct zoals voorheen weer naar mij worden gestuurd dan komt alles weer in orde.

Zondag 12 januari terug van een geslaagde opzet.

Dankzij de sponsoring van Recycling Westland, hebben wij weer enkele mensen (4 gezinnen) in Mullipotana gelukkig kunnen maken met een nieuw toilet en gerenoveerd huisje.

Vertrokken vanuit Negombo met z'n zessen op maandag 6 januari, hebben wij eerst een onderkomen gezocht en dat vonden wij in Kantale, een klein hotelletje  als je zo mag noemen met z'n drieën op een kamer.

Alles wat wij nodig dachten te hebben, hebben wij vanuit Negombo meegenomen, want ik ben er ondertussen wel achter gekomen dat je in Mullipotana zelf niets meer moet kopen, want ook al ben je daar om de mensen te helpen, je wordt van alle kanten besodemieterd.

Zelf ben ik al die tijd bezig geweest om ook te metselen, cement te maken en ga zo maar door en nu ik dit zelf heb meegemaakt heb ik veel respect voor de mensen die in zulke hitte moeten werken, temperaturen van 35 graden was geen uitzondering.

Het bedrag dat wij ontvingen van Recycling Westland, en dat is niet het eerste, was goed voor de bouw van 3 toiletten en de renovatie van een huisje dat op instorten stond, eigenlijk kun je wel zeggen dat huisje is van de grond af opnieuw opgebouwd, het was in ieder geval hard werken om het allemaal klaar te krijgen in het schema dat wij hadden opgesteld voor dit project, of althans een gedeelte ervan.

Maar het wachten is nu op meer sponsoringen vanuit Nederland, zodat er meer mensen geholpen kunnen worden, want het is echt geen overbodige luxe en op steun van de regering hoeven deze mensen echt niet te rekenen, allemaal behoren zij tot de Tamil bevolkingsgroep en zijn ze allemaal Moslim.

De mensen hebben nu allemaal water, enkel de bouw en renovatie van huisjes en toiletten is nog een open vraag, hiervoor hebben wij nog een bedrag van € 12.000,- nodig om ook die mensen te helpen in de regio waar wij dus nu bezig zijn, die nog helemaal geen toilet hebben en die mensen die bij een regenbui bij de buren moeten gaan schuilen.

Help ons om ook dit mogelijk te maken, ben zelf nog tot half maart in Sri Lanka, maak svp uw bijdragen over op rekening 113957084 tnv van de Stg. Ayubowan Yaluva Sri Lanka en geef deze mensen een beetje meer leven, een leven waar een ieder recht op heeft.

 

Nu ik dus die beslissing heb genomen ben ik eerst bezige geweest om een visum voor 6 maanden te krijgen, was vrij simpel, op naam van de Sri Lankaanse stichting heb ik nu een voorlopig visum tot 28 april 2014,maar kom toch wel een maand eerder naar NL, om daar dan nog enkele zaken te regelen en de verjaardag van mijn eigen moeder en broer te vieren. Nu de hoofdzaken geregeld zijn ben ik woensdag 20 nov. vertrokken naar Mullipotana en in eerste instantie gekeken of de afspraken die er werden gemaakt bij mijn laatste bezoek waren uitgevoerd en alles leek te kloppen zodat wij nog diezelfde dag weer nieuwe opdrachten hebben gegeven voor de bouw en renovatie van enkele toiletten. Alles gaat nu in het bijzijn van mij zelf gebeuren en ik mag hopen dat de nieuwe sponsor aanvragen ook spoedig in positieve zin worden beantwoord zodat ook nu weer mensen/gezinnen. een eigen waterleiding krijgen, toiletten en huisjes worden gerenoveerd/gebouwd. Via de. website zal ik proberen jullie op de hoogte te houden.

Mijn eigen beslissing

Vanaf medio oktober 2013 ligt het in mijn bedoeling om voor langere periodes naar Sri Lanka te vertrekken om dan directer bij de projecten betrokken te zijn. Door deze beslissing moet ik veel achterlaten hier in Nederland, maar dat heb ik er echt heel graag voor over, en het voelt zeker goed als je dan nog meer bij de projecten betrokken bent als voorheen. Ik mag wel hopen dat de vaste sponsoren mij willen blijven steunen om de mensen in Sri Lanka aan een beter bestaan te helpen. Zo zal ik de lopende projecten en dan doel ik het water project in Mullipotana en de Montisorischool blijven ondersteunen met behulp van jullie sponsoren. Er verandert niets, enkel ik ben in Sri Lanka en niet meer in Nederland maar dat hoeft geen belemmering te zijn. Via Pascalle Knapen wordt alles verder geregeld en waar niet mogelijk neemt zij met mij contact op in Sri Lanka, het tel. nr. van Pascalle is 0773073605 of 0625362351, natuurlijk mag u mij ook rechtstreeks bellen in Sri Lanka 0094779889131 of een bericht achter laten op mijn e-mail adres, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Vandaag 17 juni, vertrek ik weer naar Sri Lanka om daar de lopende projecten te bezoeken.

Zo zullen de mensen in Mullipotana weer enkele €uro's ontvangen om een nieuwe start te maken met het project Kantale waterproject 2, met dit geld is het weer mogelijk dat enkele gezinnen weer een eigen waterkraan met water krijgen. Brengen wij een bezoek aan de Montisori school in Palangatura die zoals U hebt kunnen lezen weer voor ruim een jaar open kan blijven. Dan de beide gerenoveerde scholen in Pittipana en Ethukala, verder heeft HaVoNos mij verzocht om hun projecten in Nilaveli te bezoeken. Ook krijgen alle families een bezoek van mij en wordt er bekeken wat wij nog voor hen kunnen betekenen.

U wordt via deze website op de hoogte gehouden

Montisorischool gered voor een jaar.

Oproep via de media heeft gewerkt, zaterdag kreeg ik het geweldige nieuws van een familie dat zij het verslag hadden gelezen en dat zij bereid waren een bedrag van € 1500.- te sponsoren voor de Montisosrischool. Eerder een oproep via Facebook had al een mooi bedrag opgeleverd, zodat wij op € 200.- na het benodigde bedrag bij elkaar hebben. Lees onderstaand verslag via de media in onze regio.


Terug van een werkbezoek in februari 2013

Heb de beide juffen van de Montisorischool in Palangatura op de hoogte gebracht van mijn besluit dat ik heb moeten nemen om te stoppen met sponsoren, het was echt geen pretje en het was best emotioneel kan ik u wel zeggen, maar het is niet anders.

In Mullipotana is eigenlijk alles zo'n beetje volgens wens verlopen en hebben nu de mensen die wij ons hadden voorgenomen allemaal water via de waterleiding maatschappij. De ergste huisjes zijn opgeknapt zodat het niet meer binnen regent en het kan er regenen kan ik u zeggen, met bakken uit de hemel, zijn er 7 toiletten gebouwd en is er een geheel nieuw huisje gebouwd.

Nu wij onze eerste insteek klaar hebben gaan wij daar gewoon verder, want het is echt hard nodig dat die mensen uit Mullipotana en ook daarbuiten worden geholpen en zonder onze hulp blijven ze steken op wat ze nu hebben en dat is alleen maar ellende, je weet niet hoeveel mensen mij in die periode dat ik er was om hulp zijn komen vragen, ongelovelijk en bij het bekijken van die problemen is het ook bittere noodzaak.

Mag ik de sponsoren die ons hebben geholpen bij het water project in Mullipotana namens deze mensen hartelijk danken, en mocht er ergens nog een potje staan hou ik mij voor deze mensen aanbevolen.

Op maandag 28 jan. 2013 vertrek ik weer naar Sri Lanka voor een werkbezoek.

Niet alleen wordt dan een groot gedeelte van het water project in Kantale afgesloten, tenminste het eerste gedeelte, maar heb ik ook een droevige mededeling te doen voor de kleuters van de Montisori school in palangatura.

Ik krijg niet meer het benodigde geld bij elkaar om deze school open te houden en dan zit er helaas niets anders op dan deze school te sluiten en de kleuters huiswaartst te sturen.

En dit dan na 7 jaar, erg triest, maar kan er helaas niets meer aan doen, ben al verschillende jaren alle eindjes aan elkaar aan het knopen om toch maar deze kinderen de gelegenheid te geven om naar school te kunnen laten gaan, maar nu is het echt afgelopen.

Heb Suranga hierover nog niets durven te vertellen maar bij mijn eerstvolgend contact, moet ik hem dit toch echt vertellen en hij zale er echt niet blij mee zijn.

Het water project kan bij mijn bezoek toch voor een groot gedeelte worden gerealiseerd, dit is mede mogelijk door de mooie bedragen die wij de laatste maanden hebben mogen ontvangen van verschillende bedrijven en instanties.

Maar wij zijn dan nog lang niet klaar in dit gebied, wij hadden ons in eerste instantie voorgenomen om zorg te dragen voor 37 gezinnen/woningen, maar er staan er nog velen te wachten op eenzelfde voorziening, dus een water aansluiting, een echt toilet en het opknappen van hun huisje.

Nu wij de eerste doelstelling waar hebben kunnen maken en weten hoe en waar wij moeten zijn voor de benodigde vergunningen en goekeuringen is het makkelijker voor ons om ook deze mensen weer in een traject te helpen.

Mochten er mensen zijn die dit project willen gaan bezoeken kan dat natuurlijk, stuur mij een mailtje dan geef ik een adres met telefoonnummer door van onze vertegenwoordiger of vertegenwoordigster in Mullipotana, beide personen kunnen u uitleg geven van het hoe en wat.

 

 

Montisorischool concert foto's

Op de laatste schooldag van het schooljaar geven de kleintjes altijd een extra voorstelling

en hier moeten wij dan helaas afscheid van gaan nemen, of er moeten nieuwe sponsoren zich gaan melden, kijk voor meer naar de site "onze projecten"

 

Opbrengst boeken en platenmarkt weer vanouds een geweldig succes

Afgelopen zondag 4 november is er weer een boeken en platen markt geweest in de sporthallen te Panningen, de opbrengst gaat naar het water project in Mullipotana en deze mensen kunnen zich weer verheugen op een uitbreiding van het aantal aansluitingen van water, ook kunnen we al voor enkele gezinnen een nieuw toilet bouwen.

Langs deze weg wil ik alle vrijwilligers die hebben mee geholpen om dit te doen slagen hartelijk te bedanken, speciaal een dank aan de fa. Hay Dorssers Verbouwingen, die ons op het laatste moment heeft geholpen met het opruimen, door het beschikbaar stellen van hun loader als transport van het restant boeken naar de papier container.

Boeken-,platen-, en rommelmarkt.

Op zondag 4 november 2012 wordt in de sporthallen te Panningen voor de negende keer in successie een gigantische markt opgezet, een markt waar meer dan 10.000 boeken op een nieuwe eigenaar liggen te wachten. De sporthal is verdeeld in twee vakken, in het eerste vak liggen de boeken en platen en het overige gedeelte wordt opgevuld met ± 50 marktkramen waar de proffesionle verkopers hun tweede hands spullen proberen te slijten. Aanvang van de markt is 9.00 uur en wij gaan sluiten om 16.30 uur. De opbrengst gaat naar het water project in Mullipotana, een project waar wij de mensen uit die plaats van goed drinkwater willen voorzien, het bouwen van toiletten en het opknappen van hun huisjes.

Ik hoop u allen te mogen verwelkomen op deze markt, die nog nooit zo groots was als nu het geval is.

Persbericht Peel & Maas nieuws

Klaar voor vertrek

Ik heb het toch met mijn werkgever zo ver kunnen regelen dat ik toch naar Sri Lanka kan en wel op woensdag 21 maart vertrek ik. Persoonlijk ben ik echt blij dat het allemaal toch nog goed is gekomen al is mijn collega nog steeds ziek thuis, verschillende mensen hebben zich bereid verklaard om tijdens mijn afwezigheid de sporthal draaiende te houden. Tijdens mijn verblijf zal ik hoofdzakelijk bezig zijn met het waterproject in Mullipotana (Kantale) dat momenteel ook wordt gesteund door de 1%Club, zoals u hiernaast kunt zien, verder zal ik weer alle families bezoeken die worden ondersteund door NL families. Voor nieuwe projecten gaan wij dit keer echt niet op zoek, eerst maar eens weer het waterproject tot een goed einde zien te brengen wat geen makkelijke opgave zal worden, maar wij gaan er wel voor. Jullie worden op de hoogte gehouden van mijn verblijf op Sri Lanka, via deze site.

Steun uit een andere hoek

Het is mooi dat sommige mensen die Sri Lanka een keertje hebben bezocht en met Suranga de projecten van de Stichting hebben bezocht zich zijn gaan inzetten voor de mensen in Sri Lanka. Zo ook Bernine Visschers en Anita Boer, beide dames hebben in juli 2011 met Suranga de Montisorischool bezocht en kwamen tot de conclusie dat zij iets moesten doen om de school  open te houden, want zoals u weet hebben wij het jaarlijks moeilijk om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen voor deze school, die dankzij ons nog steeds open is. Via vrienden van hen hebben zij het plan opgepakt om op het kinderdagverblijf in hun woonplaats iets te organiseren dat een bijdragen kon leveren in het openhouden van de Montisorischool. Samen met de kleintjes hebben zij spullen gemaakt en deze verkocht wat toch het mooie bedrag van € 289.50 op heeft gebracht.

Via deze weg hebben de kinderen van de Montisorischool het kleuterdagverblijf Pipoloi bedankt.

Vertrek is uitgesteld

Door omstandigheden kan ik voorlopig niet naar Sri Lanka, mijn eerste plan was te vertrekken op 30 januari, maar door een ongeval van mijn collega is dit helaas uitgesteld, eerst naar 18 februari, toen naar 21 maart maar het wordt zeer waarschijnlijk 23 april. De plannen en werkzaamheden gaan gewoon verder, Suranga heeft bevestigd dat hij alles in het werk zal stellen om vooral geen achterstand op te lopen. De bouw van de twee huisjes in Vakalai, die door de miliatiren werden gebouwd zijn klaar en de dames hebben met hun kind intrek genomen, de proefwoning in Mullipotana is naar verwachting goed verlopen enkel het geld voor de afbouw van het toilet/douche is nog niet aanwezig in Sri Lanka, staat wel op onze bankrekening, maar door de problemen met het bezoek zoals hierboven is beschreven wordt hiermee gewacht. De mensen in de proefwoning hebben wel water en de groente van het proefveldje is al twee keer geoogst, zij het dat ze wel gebruik maken van leidingwater en dat kost extra geld, daarom komen er straks in die streek extra 6 putten waaruit water naar boven kan worden gehaald voor bevloeing van de akkers.

op de foto de bouw van het toilet anex douche

 

Resultaat boeken en platenmarkt, nov. 2011

De boeken en platenmarkt van zondag 6 nov. kan in de boeken worden bijgeschreven als een geweldig succes, de opbrengst was bijna het dubbele van verleden jaar.

Wij konden ruim 1100 mensen begroeten en dat zijn er slechts 150 minder dan twee jaar geleden.

De combinatie van een markt met boeken en platen van ons zelf op 1/3 gedeelte van de sporthal in Panningen en op 2/3 een vlooienmarkt voor professionele verkopers is een groot succes aan het worden.

Ook moeten wij de weergoden bedanken want het was uitstekend weer om erop uit te trekken.

Een speciaal van dank wil ik aan die mensen geven die mij tijdens de markt via een enveloppe geld toe staken, dit met als antwoord nu weten wij tenminste waar het terecht komt en anders moet je het maar afwachten, mensen allemaal hartstikke bedankt en de mensen in Kantale zullen met ons blij zijn, want straks beschikken zij over eigen stromend en zuiver water en kunnen ze naar een behoorlijk toilet en kunnen ze overgaan op eigen teelt van groente.

Met deze opbrengst kunnen wij in Kantale 7 tot 8 gezinnen gaan helpen en krijgen twee families in Vakalai dankzij deze opbrengst en met behulp van de militairen een nieuw huisje.

Dit is het toch waar we het voor doen.

 

Op de foto een overzicht van de markt en enkele goede vrienden die vanuit Belgiën speciaal naar deze markt waren gekomen.

 

Boeken en platenmarkt 2011

Ondanks de vele tegenslagen waar wij mee te maken hadden hebben wij het dan toch mogelijk gemaakt om weer een boeken en platen markt op te zetten.

Deze staat weer geplant voor zondag 6 november, van 9.00 uur tot 16.30 uur, de entree bedraagt slechts € 2.00, maar dit entree bewijs is ook nu weer goed voor een beker koffie of echte Sri Lankaanse thee.

Mochten wij zoals in het verleden geen boeken meer opslaan in de sporthal, is ook dit probleem opgelost, dan konden wij geen gebruik meer maken van de vrachtauto die werd ingezet om her en der boeken en platen op te halen, dan hadden wij het probleem van een te kort aan bananen dozen, ook hiervoor hebben wij een oplossing gevonden namelijk Albert Hein heeft te kennen gegeven om alle dozen die zij bij elkaar krijgen te bewaren voor ons doel.

De opslag is mede door medewerking van Basisschool Panningen – Zuid mogelijk gemaakt, zij hadden een grote zee container, waarin zij schoolspullen hadden zitten ter beschikking gesteld, de spullen werden zolang elders opgeslagen.

Ook hebben wij nu de beschikking over een andere vrachtauto, onze dank gaat uit naar café “Leanzo “ te Grashoek.

Verder hebben wij nu ook de beschikking over een oudpapier container, zodat wij niet al het oude papier dat vrijkomt hoeven op te slaan, dit kan dan gelijk in deze container, onze dank aan de fa. Peeters uit Swalmen.

Bord reclame:

Via min of meer een sponsoring hebben wij nu de beschikking over twee mooie borden die komen te hangen in de sporthallen te Panningen. Via deze weg proberen wij meer aandacht te krijgen voor ons werk dat wij zoal doen in Sri Lanka.

Dank aan het Panningse bedrijf ” PanSign “, die het mogelijk hebben gemaakt.

alt


Nieuwe overstroming Sri Lanka bedreigt 90 procent van de rijstoogst

Grote zorgen in Sri Lanka nadat een nieuwe overstroming 90 procent van de rijstoogst in gevaar heeft gebracht. De bezorgdheid over inflatie en grote problemen met bevoorrading van rijst neemt toe. De hevige moessonregens eisten dit weekend tevens elf levens.

Het is de tweede keer in minder dan een maand tijd dat de noordelijk en oostelijk gelegen provincies van Sri Lanka geteisterd worden door overstromingen. Meer dan 250.000 mensen zijn dit weekend naar opvangkampen geëvacueerd.

De rijstoogst heeft zwaar te lijden onder het extreme weer. “Meer dan 90 procent van de oogst zal dit keer mislukken”, zei de minister van Landbouw Mahinda Yapa Abeywardene tegen onze vertegenwoordiger Suranga. “Er is geen andere optie dan herbeplanting.” Sri Lanka beplant elk half jaar een kleine 700.000 hectare met rijstplanten.

Vorige maand eisten overstromingen op het eiland onder India al de levens van veertig mensen. Toen werden 325.000 inwoners geëvacueerd en werd volgens het ministerie minstens 21 procent van de rijstoogst afgeschreven. Overstromingen zijn er vaak: tussen december en februari en tussen mei en september heersen er moessonseizoenen. Maar zoals nu is ongekend en de mensen die al heel wat mee hebben moeten maken, eerst de tsunami toen het Tamil Tijger geweld en nu dan weer de hevige regen buien met alle gevlogen van dien, zullen het niet in hun eentje gaan redden en hebben dringend onze hulp nodig.

Werkvakantie:

 

In de maand maart vertrek ik weer voor een werkvakantie naar het prachtige Sri Lanka. Op het programma staat onder meer de renovatie en afbouw van het derde gebouw, van de basisschool in Ethukala, waar wij al mee bezig waren, wanneer alles nu goed is moeten wij met de gelden die binnen zijn het gebouw in z'n geheel gerenoveerd krijgen en dus krijgen de leerlingen nu een complete nieuwe leslokalen. Nu maar hopen dat zich dit ook gaat afzetten in betere resultaten, dan krijgt Vathani een bezoek van ons om te bekijken hoe het gaat met haar nieuwe winkel in Udappuwa en of de opbrengst ook groot genoeg is zodat er voor haar man een motor gekocht kan worden zodat hij kan gaan vissen. Maar ook wordt bekeken wat wij kunnen gaan doen met Thushari, het meisje dat bij ons laatste bezoek in het ziekenhuis lag met een onbekende ziekte, er wordt gedacht aan "DENK" zij is momenteel dan wel thuis maar heeft nog veel tabletten nodig en hierdoor slaapt ze bijna de gehele dag aldus haar moeder. Maar dat zal echt niet alles zijn want er komt steeds weer iets nieuws om de hoek kijken, ook het voedsel programma van de school in Pittipana wordt onder de loep genomen want de prijzen zijn nu ook weer ongekend hoog en er zal worden bekeken of we niet dit project op een andere manier kunnen regelen, iets waar de kinderen niet onder mogen lijden.

Huisje voor Jayaseeli en haar kinderen

Al langer stond op het programma de bouw van een geheel nieuw huis voor Jayaseeli en haar kinderen, zodat zij nu dan ook een vaste woonplek hebben. Het werd gebouwd op de plek waar eerst het huisje stond van Jayaseeli's zus Niroshany die hun intrek hebben genomen in het huis van Puspha en deze weer op hun beurt een woning hebben gekregen van de regering als compensatie van de geleden schade na de tsunami, nu dus ruim na 4 1/2 jaar. Suranga stuurde mij enkele foto's die ik hieronder heb geplaatst.

 

Montisorischool voor een jaar gered

Er is een onbekend iemand die maandelijks de Montisorischool ondersteund, wij gaan hem tegemoet komen en zullen het reststerende bedrag aanvullen met de opbrengst uit de boeken en platen markt zodat de Montisorischool weer voor een jaar gered is, wat wel niet wil zeggen dat er geen mensen meer gezocht worden om dit noodlijdend schooltje te helpen.

En wij kunnen er gewoonweg niet mee stoppen wanneer je naar deze koppie kijkt.

Resultaat boeken- en platen markt valt een beetje tegen.

Maar dat is eigenlijk ook niet verwonderlijk wanneer je bekijkt wat voor een beesten weer het was op die dag. We moeten toch nog blij zijn met het aantal bezoekers van 500. Wij gaan nu bekijken waar we het geld aan gaan besteden. En ook gaan wij ons weer na een kleine pauze opmaken voor het opnieuw opzetten van deze markt, de datum staat al vast en het wordt weer gehouden op zondag 6 nov. 2011.

Boeken- en platen markt

Boeken-, platen-, speelgoed- en en rommelmarkt gaat weer van start op zondag 14 nov. in de sporthallen te Panningen, momenteel Peel en Maas. De opening vindt plaats om precies 10.00 uur het het gaat duren tot 16.00 uur. Er zullen dan weer meer dan 15.000 boeken en ruim 3000 Lp's en single aan de man worden gebracht, ook is er een ruime sortering aan kinder speelgoed en rommel markt.

Wij zijn weer op zoek naar boeken en platen voor de nieuw op te zetten boeken en platen markt op zondag 14 nov. 2010. Hebt u nog boeken en of platen thuis liggen en waarvan u zegt die wil ik wel ter beschikking stellen van het geode doel laat het mij dan weten via een mailtje: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of bel 0629137769. Dit wel graag na 18 okt. omdat ik weer enkele dagen in Sri Lanka ben, daarna is het geen enkel probleem meer, ook kunt u altijd deze spullen afgeven bij de Sporthallen te Panningen, Piushof 137, 077-3072998.

Familie Niroshany

Voor de mensen die op hun Sri Lanka reis ook het gezin Niroshany hebben bezocht, zij is gisteren 30 augustus 2010, bevallen van een zoon, waar ze heel blij mee zijn daar steeds maar werd gezegd het wordt een zoon en het is eentje geworden nadat zij reeds twee dochters hadden, Michelle en Sonali. Beide verblijven alsnog in het ziekenhuis.

Ethukala school

Het is geweldig hoe ook dit weer tot stand is gekomen, wisten wij met de gelden van Recycling in eerste instantie een groot gedeelte van het dak van dit gebouw te vervangen en geheel te herstellen, met het geld van Trein 8.28 is nu ook het dak volledig gerepareerd/gerenoveerd en hebben wij zelfs een groot gedeelte van de dat gebouw weten te herstellen met een geheel nieuwe vloer, nieuwe ramen en deuren en de muren zijn opnieuw gestuct en geschilderd. Het is een gebouw geworden waarin lesgeven een extra stimulans geeft en dat is iets waar we voor gaan. Ook hebben wij met de directie een overeenkomst afgesloten waarin de school voortaan verantwoordelijk is voor kleine herstel werkzaamheden en niet dat ze maar altijd terug kunnen vallen op de Stichting Ayubowan Yaluva.

onderstaande foto een beeld van de renovatie;

Renovatie school Ethukala,

Suranga heeft me zojuist de laatste foto's van het aan de voorzijde vernieuwde dak opgestuurd.

nu nog de muren met nieuwe deuren en ramen

Afscheidt nemen van Jeu:

Droevige mededeling:

Heden, dinsdag morgen 13 april is plotseling van ons heen gegaan Jeu Bex. Jeu was een vaste medewerker voor de Stichting die na het overlijden van zijn zus Truus Houben Bex zich had aangemeld als bestuurslid. Hij heeft zich jammer genoeg niet lang intensief met het leed van de mensen in Sri Lanka kunnen bezighouden, wel heeft hij Sri Lanka drie keer kunnen bezoeken en was na het eerste bezoek gelijk verkocht, wat hem ook heeft doen besluiten om verder te gaan na het overlijden van zijn zus als bestuurslid. Jeanne en kinderen veel sterkte met het verwerken van de zware verlies.


Suranga is bezig met de renovatie van een van de gebouw op de school in Ethukala, in ieder geval heeft hij het startsein gegeven voor de vernieuwing van het dak, daar wij nu de regentijd tegenmoet gaan heeft dit onze prioriteit. Mochten er in die tussentijd nog meer gelden binnen komen voor een complete renovatie gaan wij hier natuurlijk mee verder

Ook is hij bezig met het leggen van de laatste hand aan de school in Pitipana, hier was nog een gedeelte van de vloer dat moest worden vernieuwd.

Op de beide foto's de werkzaamheden

 

 

Mensen die thuis boeken en muziek LP's en Singles hebben liggen en deze toch niet meer gebruiken en deze willen schenken aan een goed doel, laat  het me weten om een afspraak te maken voor het ophalen ervan. bel 077 - 3071554 of bgg 0629137769. of stuur een mailtje This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Wij hebben zoals al velen jaren in de tweede week van november (zondag 14 nov. 2010) een gigantische boeken-, platen-, kinderspeelgoed- en rommel markt. De opbrengst van dit alles gaat naar de Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka.

De opbrengst van de begrafenis van Truus Houben waar men ipv bloemen geld kon geven, gaat naar de Montisorischool net zoals de gelden die wij mochten ontvangen voor het verjaardagsfeest van Mia Heuvelmans die op haar tachtigste verjaardag gelden heeft gevraagt ipv van bloemen en andere kadootjes. Beide hebben deze gelden ter beschikking gesteld aan de Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka. Met deze gelden is het voor ons mogelijk om de school weer voor ongeveer 8 maanden open te houden en wat er na die tijd ons weer te wachten staat zien we dan wel het is in ieder geval bijna genoeg voor het lopende jaar.

Truus Houben - Bex, mede Oprichtster van de Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka         heeft ons op 71 jarige leeftijd na een strijd van 3 jaar moeten verlaten. In al die jaren van strijd heeft zij  de doelstellingen van de Stichting niet uit het oog gelaten en ja zelfs in de laatste minuten nog heeft zij aan de mensen in Sri Lanka gedacht. Wij wensen Jan en dochter Jeanette veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

De uitvaartdienst zal plaats vinden op vrijdag 5 maart om 10.00 uur, in H. Petrus kerk in Roggel (L)

Montisorischool Palangaratura, ernstig in gevaar.

Wanneer wij als stichting niet binnen afzienbare tijd GELDEN binnen krijgen voor de Kleuterschool dan zijn wij helaas genoodzaakt om de school na 3 jaar van sponsoring op te zeggen en dan staan er zo'n dertig kleuters met twee juffen op straat. Op dit moment hebben wij nog voor 2 a 3 maanden GELDEN ter beschikking, komt er na die periode geen verandering dan zijn wij gewoonweg genoodzaakt om te stoppen. De recessie die heeft ook toegeslagen bij de sponsoren van de school Jaarlijks sterven samen het benodigde Bedrag van € 1750, - bij elkaar brachten.

inkijk in de school

Uitslagen actie Loterij leerlingen

Bouwens van der Boijecollege.

1ste Pijs

€ 150.00 is gevallen op lotnummer

3324

 

2de prijs

€ 50,00 is gevallen op de lotnummers

2693

6336

6814

 

3de prijs

20,00 is gevallen op de lotnummers

1345

1943

3011

3185

3220

5367

5610

6081

6341

7677


Alle prijzen zijn af te halen op het VVV kantoor, Kerkeböske,

te Helden Dorp.

Schrijf en type fouten voorbehouden

Actie leerlingen BBC

De leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege zijn weer op pad om loten te verkopen.

Een gedeelte van de opbrengst wordt Bestemd voor onze organisatie.

Wij op onze beurt gaan deze GELDEN weer inzetten om de kinderen op de school in Pitipana Iedere morgen weer te voorzien van een gevarieerd ontbijt.

Op deze Manier blijven de kinderen die het voedsel ontvangen (150) langer fit en proberen wij kinderen naar school te lokken, dit zijn kinderen die wel naar school maar moeten meestal wegblijven omdat hun ouders dat beetje wat zij extra bij moeten dragen niet kunnen betalen en dan moet dat ontbijt hen helpen om toch maar die kinderen te sturen.

Op dit moment hebben wij op deze manier ongeveer de helft van die kinderen al naar school weten te Løkken.

Zij hebben mij gevraagt om de prijsuitreiking te doen en deze is op maandag 21 december in de school.


1ste Lustrum, Marcel Houben boeken en platen markt een geweldig succes.
Ik had er wel van gedroomd maar nooit gedacht dat wij eens zo'n omzet zouden gaan draaien als afgelopen weekend. Een Ongekend aantal bezoekers (1200) heeft de weg naar de Sporthallen in Panningen weten te vinden en al deze mensen hebben een steentje bijgedragen aan het succes en slagen van deze markt.
Maar liefst 60% meer opbrengst als verleden jaar en dat is uitgedrukt in € uro's een kleine € 7000, -.
Geweldig, onze dank gaat uit naar de mensen die op basis vrijwillege al deze boeken hebben gesorteerd en ook naar de mensen die op de Dag van de verkoop hebben bijgedragen aan het welslagen van deze markt.


1ste Lustrum, Marcel Houben boeken en platen markt

Zondag 15 november 2009

van 10.00 uur tot 16.00 uur

in de Sporthallen te Panningen

Piushof 137, Tel. 077-3072998


Een Grootse boeken-, platen, speelgoed-en rommelmarkt.

Gaat Opbrengst voor de volle 100% naar Sri Lanka        , De organisatie is in handen van de

Stg. Ayubowan Yaluva Sri Lanka        .


Entree bedraagt € 1,50 entree bewijs en dit is goed voor een beker koffie van echte Sri Lankaanse thee, naar keuze.


www.ayubowan-yaluva.nl


Wilt u ons steunen, 1139.57.084 Rabobank Panningen


Leuk wat kinderen zoal doen voor HUN leeftijdsgenoten

in Sri Lanka


Gisteren 7 september kreeg ik een telefoontje van enkele kinderen, Jinell, Jaimie, Weslie, Yarde, Lyndon en Rayven uit de buurt dat zij verjaardags kaarten hadden verkocht en de opbrengst was bestemd voor de kinderen in Sri Lanka        .
Zij hadden deze verjaardags kaarten gemaakt in de laatste dagen van hun vakantie.
Een mooi gebaar van kinderen die eens iets hebben van gehoord van hun ouders over het werk dat ik verricht in Sri Lanka      en nu dus zelf op hun eigen manier een bijdragen leveren.

Jinell, Jaimie, Weslie, Yarde, Lyndon en Rayven hartstikke bedankt


Wederom op zoek naar boeken en platen


Het 1ste lustrum van de in de Memorial Marcel Houben-boeken en platen markt zit er al weer aan te komen.

Voor dit gigantisch evenement zijn wij nog op zoek naar boeken en platen die wij dan weer aan de man proberen te brengen.
Zoals u weet gaat de volledige opbrengst naar onze stichting.

Deze markt vindt plaats op zondag 15 november in de Sporthallen te Helden Panningen voor dit evenement weer geheel sterven gratis ter beschikkings staat.


Nieuwe website in de maak


Wij als stichting hebben een aanbieding ontvangen voor de opmaak van een geheel nieuwe website, niet dat deze niet meer volstaat, maar de nieuwe site wordt aangepast aan de moderne tijd.

Het kan nog wel een tijdje duren daar de opmaak Vrijwel geheel gratis wordt gedaan


Promotie via zin van cultuur


De stichting Ayubowan Yaluva Werd gevraagt om op zondag 23 mei de stichting te promoten via de culturele dag georganisserd door de jongeren van Vorkmeer uit Helden Panningen.

Het was een extra ervaring voor mij daar ik dit nog nooit eerder had gedaan en er was ook redelijk veel belanstelling.

Uit de doeken gedaan Werd de werkwijze van de stichting en de lopende projecten, Werd dit alles opgeluisterd met films en foto's.


Tegenslag voor de kinderen van de basisischool in Pitipana


Gisteren (19 mrt.) kwam Wim Jennissen, de coördinator van de sponsorlopen van het Bouwens van der Boijecollege mij vertellen dat de Silly Walk van de school op witte donderdag geen doorgang kon vinden En dat alle plannen voor een Sponsorloop uitgesteld waren tot eind december.

Het is jammer maar waar, nu zijn er geen GELDEN meer voor het voedsel programma dat al enkele jaren loopt op de school in Pitipana, in gevaar, daar er ons dan op dit moment en dan denk ik tot het einde van dit jaar geen GELDEN meer beschikbaar zullen zijn voor dit project. Wij waren al bezig met een tekort aan GELDEN voor dit project daar het BBC het afgelopen jaar ook al niet aan het vereistte Bedrag kwam, maar dit Werd opgelost Met de opbrengst van de boeken en platen markt, maar deze markt vindt pas weer plaats op 15 november 2009 en deze periode Moeten wij op de een van de ander zien Manier te overbruggen willen de kinderen op deze school Mogen daar niet te dupe van worden.

Het is een simpele rekening tot het einde van dit jaar, 150 kinderen, krijgen dagelijks een pakketje eten voor het bedrag van 25rs, en dit 5 dagen per week en dat dan 28 weken lang tot het einde van dit jaar, maakt een totaal bedrag van 525.000rs is in €uro's € 3620.- en dit bedrag komen wij dus te kort.

Wie gaat ons helpen beter gezegd van deze kinderen.

Wij waren zo mooi op weg om ook die kinderen met dit voedsel naar school te sterven Lokken nog niet gingen, en wat zullen De gevolgen zijn voor het stoppen ook kom, Kunnen wij toch niet maken., Ik moet er niet aan denken.


Wie helpt ?????


Makkelijke Manier van sponsoring zonder Omkijken


En dat is:

Wil .... Jij onze goede doelen gaan steunen

Pak dan je mobieltje, haal hem uit je jaszak / broekzak van waar dan ook

En steek hem hoog in de lucht, Zodat iedereen ziet wat je gaat doen

SMS "Srilanka aan" naar 5757, hopelijk Nemen de andere het mee over

Zodat wij overal Mobieltjes horen piepen van de bevestigings SMS En dat wij allemaal vriendjes zijn geworden van het goede doel van de Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka        .

Je maakt op deze Manier Dan Eenmaal per maand een luttel Bedrag van slechts

€ 1,50 automatisch over en wil je stoppen dan SMST je "Srilanka uit" naar 5757.


Opbrengst Markt, 2008


Zojuist (18/11-2008) naar de bank geweest en het geld van de opbrengst van de markt gebracht en ook de extra giften die wij mochten ontvangen, daarvoor gaat onze speciale dank uit naar de familie Coolen uit Landgraaf, de familie Niemans uit Reuver , en het orkest Kinderen Tegen Kinderen.

Het is een geweldig succes geworden en de opbrengst is ruim boven verwachting en bijna € 1000, - meer dan afgelopen jaar.


Boeken-, platen, KINDERSPEELGOED-, en Vlooienmarkt

Geweldig succes


Na veel Voorbereidingen en daar Doel ik dan mee het bij elkaar verzamelen van alle spullen voor de verkoop op deze markt, na Mogen wij gerust stellen DAT het een geweldig succes Afloop is geworden.

Namens de mensen in Sri Lanka         wil ik alle mensen bedanken die op ENIGE Wijze HUN steentje bij Gedragen hebben.

Ook die mensen die de spullen voor deze markt ter beschikking hebben gesteld Mogen wij niet vergeten en wij doen dan via deze weg weer een beroep op u voor een volgende markt die dan weer rond dit zelfde Tijdstip plaats zal vinden en ook op Dezelfde locatie.

Mogen wij zeker niet het bestuur van de Stichting Sporthallen Helden vergeten voor het gratis ter beschikking stellen van de sporthal, bij deze onze dank

Met de opbrengst wordt de school in Ethukala gerenoveerd voor zover het mogelijk is, wordt u hiervan via de website op de hoogte gehouden.


Extra meevaller


Van de gemeente kreeg ik in week 46 een telefoontje met de mededeling DAT Moest ik een telefoontje plegen met Radia P & M (regionale radio), dit gedaan kreeg ik van Leon van Croy te horen DAT er een orkest was dat een optreden GAF op vrijdag in cafe Tinus sterven een Bedrag wil sponsoren aan het goede doel en hierop Zij waren op zoek.

Ik heb met het orkest contact gezocht en Zij waren op zoek naar een goed doel aan DAT HUN Eissen voldeed, na heen en weer te hebben gepraat en onze doelstelling wat kenbaar te hebben gemaakt Zij kwamen tot de conclusie DAT Zij Doel het gevonden hadden.

Het orkest "Kinderen Tegen Kinderen", Treedt op en krijgt daar een Bedrag van € 100.-voor, Zij werken allemaal als vrijwilliger, het volledige Bedrag wordt gesponsord aan het goede doel en in dit GEVAL dus aan de

Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka        .


http://www.kinderentegenkinderen.nl


Jongens Namens de kinderen in

Sri Lanka         hartelijk dank

Lid worden van deze groep: http://www.kinderentegenkinderen.nl/leden/leden.phpop zondag 16 november 2008

in de Sporthallen te Panningen, Piushof 137

een grootse

boeken-.platen-, speelgoed-en Rommel markt


Aanvang 10.00 uur en eindigd om 17.00 uur


Meer dan 15.000 boeken, waar onder veel kinderboeken,

en ruim 2000 Lp's zullen worden aangeboden

De rommelmarkt wordt uitgevoerd door professionele verkopers sterven HUN waar op een vijftigtal kramen proberen te slijten, ook wij hebben zelf de beschikking over ruim

50 m2 om ons opgehaald spul aan de man te BRENGEN, waaronder heel veel speelgoed


entree bedraagt € 1,00 en kan worden ingewisseld voor een beker koffie van echte Srilankaanse thee, naar keuze


de volledige opbrengst wordt Bestemd voor de stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka         sterven Op haar beurt deze GELDEN voor de volle 100% weer gaat gebruiken voor haar lopende en nieuw op te starten projecten in het mooie Sri Lanka


Voor meer informatie:

Kijk op de website www.ayubowan-yaluva.nl

van het stuur een mailtje This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

of bel Jan Kerkhofs 0629137769

deze advertentie Werd / wordt ook geplaatst op tv P & M en in diverse regio en weekbladenNadat wij Suranga in Dusseldorf hadden opgehaald Werd de weg voort gezet richting Goirle alwaar ons een vracht aan boeken stond op te wachten, voor de op 16 november Te boeken houden Markt in de Sporthallen te Helden Panningen.

Voor het ophalen was het vervoer bedrijf Schers uit Beringe Zich Bereid verklaard, Iest waar wij natuurlijk blij mee waren.


Suranga in Nederland


Op zondag 28 september is Suranga geland op het vliegveld van Dusseldorf 3 weken voor een bezoek aan ons land. Suranga die mij dit al herhaalde malen had gevraagt heeft het visum via vrienden ontvangen en wordt nu al door z'n Nederlandse kennissen op gewacht.Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka, ook te bewonderen op tv


Via de tv-zender GoedTV komt de Stichting Regelmatig in het nieuws, op tv

De uitzendigen houden Verband Met de boekenbeurs van de Stichting Boeken Steunen Mensen en de Stichting SOS Meerlo Wanssum en duurt ca. 15 minuten.

De uitzendigen vinden plaats via de digitale tv, en voor de Ziggo abonees is dit kanaal 995, voor meer bekijk de website www.goed.tv


Project Ethukala


Nadat wij dus zijn gestopt op de school in Pitipana heeft voldaan Suranga Dezelfde mensen (aannemer) een aanvang gemaakt met de bouw van nieuwe toiletten op de school in Ethukala.

Ook hier weer een probleem, en dat is het geld, wij hadden begroot € 10.000, -, maar nu in een tijdsbestek van plannen en uitvoeren (3 / 4 jaar) is er al een tekort van € 2000, - op dit project en dit is te danken aan de geweldige prijsstijgingen.

Maar wij laten de moed niet zakken en zijn dus weer op zoek gegaan naar nieuwe sponsoren en ook de kas Werd aangesproken om toch maar dit project naar aller tevredengheid te klaren, en wij Kunnen best trots op ons zijn DAT Ook dit is weer gelukt.


Renovatie school Pitipana voorlopig stil Gelegd.


Nadat de laatste hand werd gelegd aan het gebouw waar wij in februari 2008 mee van start zijn gegaan is het voorlpig effe stil rond de renovatie van deze school. Het wachten is nu op meer sponsorgelden, Zodat ook de overige gebouwen een Fikse opknapbeurt krijgen wat echt geen overbodige luxe is.

Het gebouw dat nu dus af is was er wel het slechts aan toe en het heeft dan ook veel zweepdruppels en €uro's gekost om het zo te krijgen zoals het er nu bij staat.

Het was vanaf het startsein een gebouw vol verrassingen, zo stortte spontaan de houten dakspanten in bij het verwijderen van dit geheel, vielen de muren om Wanneer je deze aanraakte en ga zo nog maar effe door.

Het is voor een groot gedeelte compleet opnieuw opgebouwd en dat heeft iets meer gekost dan wij hadden berekend geld, maar beter in een keer goed dan over Enkele jaren weer van voor af aan beginnen, maar dit betekende wel Dat de overige gebouwen waar wij nog geld voor hadden gereserveerd voor het opnieuw waterdicht te maken (nieuwe dakpannen) NOGE Moet wel wat geduld hebben, al hebben wij nog wel een toezegging van € 5000, - in het verschiet, maar wij hebben nog zeker € 25.000, - extra nodig om alle gebouwen Zoals zo te Krijgen wij ons hadden Voorgenomen.

Maar van dit gaat lukken hangt wederom af van gulle gevers die deze kinderen een kans willen geven op goed onderwijs en dat is Alleen maar mogelijk Wanneer de kinderen ook naar school Kunnen bij een regenbui.


Familie Niroshany nu in het bezit nieuwe tuk tuk.


Om hen te helpen met het verkrijgen van een eigen inkomen waar Zij dan een beter leven mee Kunnen opbouwen en dan om hun kinderen Een betere toekomst te geven Kunnen Zoals ook het laten gaan naar school hebben wij als Stichting besloten om een gebruikte tuk tuk te kopen Zij die van ons op huurbasis hebben ontvangen.

Met het geven van zulk een vervoermiddel hebben wij al een kleine ervaring, zo heeft de familie Peiris eind vorig jaar een tuk tuk van ons ontvangen en Hij doet het sindsdien erg goed en ook het gezin heeft mij al Velen malen bedankt.

Hij moet er wel hard voor werken maar dat is niet erg, voor niets gaat de zon op, Hij moet ons maandelijks het afgesproken Bedrag terug betalen En dat lukt hem goed.

Na deze ervaring willen wij dus ook de familie Niroshany de kans geven om zelf een beter leven op te bouwen, maar ook Kumar, de man des huizes zal Moeten er wat voor doen.


Stg. Ayubowan Yaluva Sri Lanka is ANBI geregistreerd


Vanaf 1 januari 2008 is de Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka         voor onbeperkte tijd aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Instellingen die door de Belastingdienst zijn Aangewezen als een ANBI Kunnen gebruik maken van fiscale voordelen. Zo Hoeft een ANBI geen successierecht van schekingsrecht te betalen over erfenissen en schenkingen die zijn ontvangt in het Kader van het algemeen belang. Ook zijn uitkeringen die een ANBI doet in het Algemeen Belang, vrijgesteld voor recht van schenking. En donaties aan een ANBI-geregistreerde instelling zijn aftrekbaar van de Inkomsten-of vennootschapsbelasting (uiteraard binnen de daarvoor Geldende regels).


Vanuit mijn omgeving bestaat er veel belangstelling voor onze projecten, waren voorheen Will Koopmans en Dick Brouwer al op bezoek geweest, afgelopen maand (maart 2008) hebben Jan Reijnen en z'n vrouw Jose ook een bezoek gebracht aan onze projecten. Zij waren vol lof en ze zijn reeds bij mij op bezoek geweest om HUN ervaringen met ons te delen, Zij wisten te vertellen DAT het een geweldige vakantie was die ze niet zo snel zullen vergeten en op mijn vraag van Zij nog eens terug zouden gaan antwoorden Zij beide volmondig, "Dat weten we wel bijna zeker.

Op de foto de leraressen van de Montisorischool Samen met Jose en Jan, die op die dag, wil het was zondag vrijaf waren maar Zij waren toch naar de school gekomen om hen te begroeten


De gemeente Helden heeft weer z'n bijdragen geleverd in de bouw van de nieuwe toiletten op de school in Ethukala, wij zijn de Stichting Platvorm Otwikkelings Samenwerking erkentelijk voor deze riante bijdragen.

Dit geld en de opbrengst van onze eigen boeken en platen markt van november 2007 wordt door de Wilde Ganzen         verdubbeld, Zodat er een begin gemaakt kan gaan worden met de bouw van deze sanitaire voorziening.


Bouwens van der Boijecollege gaat weer van start met sponsorlopen op 20 maart 2008 (Witte Donderdag), een onderdeel van het Bouwens van der Boijecollege, het VMBO gaat komende week (week 10) bij de mensen langs voor de verkoop van leliebollen.

De Sponsorloop Moet er weer voor Zorgen Dat de kinderen op de school in Pitipana Hun Iedere morgen gevarieerd ontbijt Krijgen, Met de opbrengst van de leliebollen, die door de Fam. van der Weerd uit Raalte ter beschikking worden gesteld, Moeten wij de school in Ethukala verder gaan opknappen, dit buiten de al lopende akties voor het vernieuwen van de toiletten op deze school.

Dus mensen Wanneer de leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege bij u langs komen, geef en / of koop, u weet DAT het geld Bestemd is voor een zeer goed doel.Stichting Kan Ik Er Wat Aan Doen uit Amsterdam zal gaan Dragen zorg voor een Bedrag van € 10.000, -, dit Bedrag wordt Gebruikt om de school in Pittipana te renoveren, met dit Bedrag gaan we van start om het gedeelte waar de kleinste groepen les Krijgen als eerste te renoveren.

Met het geld Grotere DAT door de stichting Boeken Steunen Mensen uit Venlo Probeert bij elkaar te Krijgen op de grote boeken en platen markt van As 11, 12, en 13 januari 2008, gaan wij dan de overige gebouwen renoveren.

Ook Krijgen wij Wanneer alles naar wens verloopt Steun van Wilde Ganzen         en de NCDO.


Gisteravond (19 november 2007) is er een bijeenkomst geweest van de mensen die op vrijwillige basis de boeken en platen sorteren voor deze megamarkt. Het werd mij dudielijk hoeveel vrije tijd deze mensen erin steken om het doen welslagen van deze Boekenbeurs. Op deze avond werden de twee gegadigden voor de opbrengst van deze boekenbeurs Voorgesteld aan de medewerkers. De gegadigden, waaronder dus ook de Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka        , hebben Zich Voorgesteld middels een klein video verslag van de opzet waar ze mee bezig zijn en hebben dus ook uitleg gegeven over het project waar de GELDEN Bestemd voor zijn.

Ons doel dus het geheel renoveren van de school in Pitipana. De opbrengst van deze megamarkt zal niet het Totaal bedrag op gaan leveren, er is namelijk een limiet gestelt in de opbrengst, maar zal worden aangevuld met GELDEN van de Wilde Ganzen         en de NCDO, Zodat wij uiteidenlijk toch de benodigde GELDEN bij elkaar zullen Krijgen.


Zoals al reeds eerder Werd gemeld, gaat de helft van de opbrengst van deze gigantische Boekenbeurs Met een maximum van

€ 18.000, - naar de Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka         sterven Op haar beurt deze GELDEN gaat besteden aan de renovatie op de school in Pitipana. Dit Bedrag wordt hopelijk aangevuld door de Wilde Ganzen         en de NCDO die een aanvraag van ons binnen hebben gehaald betrekking tot het aanvullen naar het benodigde Bedrag van € 45.000, --Hou een van meerdere dagen vrij om een bezoek te BRENGEN aan deze Buiten Gewoon grote boekenbeurs sterven voor Iedere liefhebber wel iets op voorraad heeft.

Nieuw hieraan is dat de plaats van handeling is nu in het gebouw Blariacum in Blerick en dat is misschien voor Enkele trouwe bezoekers effen wennen, maar ook hieraan wordt snel Gewend mannen. Voor ruime parkeerplaatsen is gezorgd.

Op de cover van de uitnodigingen Anouchika

De datum voor de nieuwe boeken-, platen-, en speelgoed markt staat enorm.

Noteer de datum van zondag 11 november 2007, Ter aanvang 10.00 uur alvast in uw agenda, deze markt wordt Gehouden in de Sporthal te Helden en Panningen wordt ook ditmaal weer geheel gratis beschikking gesteld.

Op deze Grote Markt Kunt u terecht voor een gevarieerd aanbod, ruim 10.000 boeken, waaronder veel kinder boeken, en Meer dan 2000Lp's + singles, dan een groot aantal kinder speelgoed waaronder diverse puzzels voor groot en klein en een ruim aanbod van Gebruikt spul.


Hebt u thuis nog spullen liggen die passen op deze markt laat het ons dan weten, Zodat wij een afspraak met u Kunnen maken voor het op halen hiervan.


Onze actie wordt ondersteund door de Wilde Ganzen        , deze hebben in ieder GEVAL het actieproject al goed gekeurd en er zijn nog enkele vragen open om ook het projectplan goed te keuren. De vragen die nog open liggen zijn op dit moment in Sri Lanka         en wij hopen deze binnen Enkele dagen via de mail te ontvangen.

Verder heeft de gemeente Helden via het Platvorm Ontwikkelingssamenwerking ook toegestemd onze aanvraag voldaan nl Kunnen wij met een gerust hart uit zien naar onze doelstelling om de school in Ethukala in ieder GEVAL van een nieuwe sanitaire voorziening te voorzien.

Verdere uitleg zal worden gegeven op de combi-markt op 11 november in de Sporthallen te Helden Panningen, waar de Gehele dag een DvD zal draaien met de beide projecten als hoofddoel en mochten er dan nog vragen open zijn Dan kunnen deze nog altijd worden gesteld.


Op de combimarkt verjaardags kalenders zullen worden aangeboden voor een Bedrag van € 11,00, deze zijn GELDEN Bestemd voor een organisatie die Zich hoofdzakelijk bezig houdt in het noorden en oosten van Sri Lanka        , dus het momentele gevaren gebied. Deze kalenders worden op bestelling na betaling van het Bedrag geleverd.

Verder hebben wij eigen buro kalenders, deze zijn te koop voor een Bedrag van € 4,50.


Bassisschool Panningen-Zuid heeft tijdens mijn laatste bezoek aan Sri Lanka         in die periode een play-back show Gehouden (29 juni 2007) in de sporthal te Panningen. Ik vond het Jammer dat ik er niet bij aanwezig kon zijn maar alles is verder prima verlopen en hebben de kinderen, ouders enz.., Nadat ik de kinderen in HUN klassen voor mijn vertrek had verteld over Sri Lanka        , een leuk Bedrag bij elkaar gebracht, DAT ook weer Zorgvuldig zijn Doel zal vinden.

Na mijn presentaties in de klassen hebben wij thuis persoonlijk bezoek gehad van kinderen Enkele sterven mij knuffels kwamen BRENGEN, deze werden in vacuüm zakken verpakt en op transport mee genomen voor de kinderen in Sri Lanka         die hiervoor weer extra blij waren.


Op maandag 14 mei 2007, Kwam Plotseling een wat oudere vrouw op het kantoor in de Sporthal en vroeg naar Jan Kerkhofs, Waarop ik zei dat ben ik, Zij zei hier heb je geld voor de akties die jij voert, dan weet ik ook zeker DAT het goed besteed is. (€ 20,00)Maandag 7 mei 2007, werd ik uitgenodigd voor de kampioensreceptie van de senioren biljartbond waar ik als competitieleider als vrijwilliger werkzaam ben. Is het normaal DAT het bestuur De Kampioenen komt feliteren, maar is het niet normaal DAT een lid van het kampioensteam De aanwezige oproept om een bijdragen te leveren in het werk wat ik buiten de werkzaamheden voor de senioren doe, namelijk Sri Lanka        , Hij vroeg aan de Aanwezige om ieder twee euro te doneren, wat ook spontaan Werd opgevolgd. (€ 83,50)

Dit zijn dan van zo'n momenten DAT je kippevel krijgt.


De aktie die we op touw hadden gezet voor de doodzieke Shantha is een geweldig succes geworden, mensen ga gewoon door met het geven van geld, Shantha heeft namelijk nog een beetje ondersteuning nodig in de vorm van tabletten en onderzoeken, moet nog steeds 2x maandelijks naar Colombo voor een onderzoek van alles wel naar wens verloopt.

Stort uw bijdrage op onderstaand bankrekeningnummer


In de herfst (2006) willen we weer een grote Boekenbeurs organiseren.

Nou is de laatste beurs werd gehouden die met Pasen 2005 een geweldig succes geweest, dankzij de verzameling boeken en platen van Marcel Houben, maar dat zit er nu helaas niet meer inch

Wel hebben Zich Enkele mensen Bereid verklaard een gedeelte van HUN verzameling ter beschikking te stellen, maar om een zo groot mogelijk aanbod te Krijgen vragen we iedereen die nog wat boeken over heeft om ons deze ter beschikking te stellen.

Laat het ons weten, stuur ze op, geef ze af bij een van de bestuursleden van de stichting Ayubowan adres Yaluva Sri Lanka         van Geef ons het waar Kunnen we ze ophalen.


Op zondag 6 augustus (2006) wordt er in Roggel een Tiroler markt Gehouden, ook hier staan we dan met de reeds ingezamelde boeken die wij reeds in een eerder stadium hebben geschonken gekregen.

Fam. Nijdam, Marknesse, Kringloop Centrum Laren, bedankt


Op dit moment (april 2007) zijn we al weer druk in de weer om een nieuwe verzameling op te bouwen voor een geheel nieuw te houden Boekenmarkt. Heb al ruim 100 bananen dozijn volstaan sterven straks weer aan de man worden gebracht.

Dus hebt u nog ergens boeken staan die u toch niet meer leest en zegt u die wil ik wel ter beschikking stellen voor het goede doel laat het ons gerust weten Zodat Kunnen we een afspraak maken voor het ophalen hiervan (06 29137769).

Het Kunnen er niet genoeg worden, de ruimte waarin deze Boekenmarkt Gehouden wordt, zijn de Sporthallen te Helden Panningen sterven zoals altijd ook ditmaal weer gratis ter beschikking staat.Op donderdag 30 maart 2006 was ik uitgenodigd om te komen vertellen over Sri Lanka         met de onder-en bovenbouw van de Violier school te Echt, ook deze kinderen gaan voor de vasten aktie geld ophalen voor Sri Lanka        . Zij gaan voor fietsen in Batticoloa, in deze plaats heeft de Pater Fr.Joseph Mary sj ons gevraagt om de kinderen in totaal 36 fietsen te schenken, hebben er al 6 geplaatst en de overige 30 worden Wanneer alles naar wens verloopt door de kinderen van de Violier school in Echt bij elkaar gelopen. Het gaat hier om nog eens een Bedrag van ± € 1800 .-.

Ook hier is het wachten op de totaal eindstand, maar ook Zij wisten mij te vertellen DAT het Velen malen meer is dan verleden jaar. Ook hier allemaal bedankt.

De fietsen zijn in samenwerking met het Bisdom Roermond en het Bisdom Batticoloa aan de Plaatselijke bevolking overhandigd, was voor ons niet te doen daar er op dit moment een oorlog plaats vind.


Akties sterven flink wat sponsorgelden in het laadje Moeten BRENGEN zijn onder andere de volgende:

Gymnastiekvereniging SSS Helden heeft via een leliebollen aktie een flinke duit in het zakje gedaan niet alleen voor hen zelf maar Tevens voor stichting Havonos uit Raalte en de Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka        .

Geld van deze aktie is reeds binnen en op gedeeld door de drie, SSS Helden en Haar leden, bedankt voor de medewerking.


Het Bouwens van der Boijecollege is druk doende een gigantische aktie op touw te zetten, iets waar het Gehele BBC gebeuren, dus het studiehuis, junior college en het vmbo-college aan mee gaan werken, voorheen waren het Alleen maar de brugklassers die zorgde voor een geweldige opbrengst, laatste keer was dit meer dan € 5000 .-

Op Witte Donderdag 5 april 2007, hebben dus ongeveer 2000 leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege in Helden Panningen een SILLY WALK deur het winkel centrum van Panningen gehouden.

Het was best een aardig gezicht wat veel aandacht kreeg van de omstanders, alle leerlingen waren toepasselijk en er werd op een Ludieke Wijze gelopen verkleed, ook gingen er in de stoet mensen van het bejaarden tehuis van De Wietel mee. Zijn werden door de leerlingen in een rolstoel vervoerd.

Het was voor de eerste keer zoiets DAT Werd georganiseerd nl Zoals Na afloop Werd geopperd, voor herhaling vatbaar, dan Konden de kleine misstanden blij gestreken worden. De opbrengst gaat naar de Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka         en de Stichting Strumeth, die werkzaam zijn in Ethiopië.

Nu maar wachten wat de opbrengst zal zijn.

Aan alle deelnemers en organisatoren hartelijk dank


Een mooie gedachte / idee.


4 Kinderen in de leeftijd van 7 jaar hebben het gepresteerd om kerststallen te maken en de opbrengst hiervan te schenken aan de stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka        . (2006)

Ze hebben maar liefst 10 kerststallen gemaakt en ook allemaal aan de man weten te BRENGEN, ja Zelfs HUN eigen juf hebben ze weten te Strikken, opbrengst maar liefst € 40,00.


Dion Theunissen, Jelle Korsten, Pim Hermans en Koen Driessen

Jongens bedankt


Ben ondertussen bij de jongens en de meisjes in de klas geweest en heb hen verteld over Sri Lanka        , stond er van te kijken DAT kinderen in de leeftijd van 7 jaar ruim anderhalf uur Aandachtig Konden blijven luisteren.

Na afloop van de film en werden mij foto's in een doos € 47,00 overhandigd sterven ze bij elkaar hadden gehaald door het maken van kerststallen.

Jongens nogmaals Namens de kinderen in Sri Lanka         hartstikke bedankt, en zijn er nog vragen laat het me gerust weten.

Op dit moment, zo heeft een ouder mij laten weten zijn ze weer hard aan het Timmeren.

Het is Jammer dat we elkaar ontmoetten Ganga geen bezoek aan de school hebben Kunnen BRENGEN, maar ik heb kip belooft nog eens te komen om te vertellen over Sri Lanka


Gisteren 6 september 2006 kwamen kinderen uit Beringe mij in de sporthal een Bedrag van € 31,04 OVERHANDIGEN DAT Bestemd is voor de kinderen in Sri Lanka        , ook op 13 september Waren het weer Dezelfde kinderen die via een verkoop het leuke Bedrag van € 11,08 hadden opgehaald.

Dames, Winnie, Jill, Byen, Fleur en Julie, hartstikke bedankt en heel fijn dat jullie dit doen voor de kinderen in Sri Lanka        .

Ook deze dames zijn weer volop in de weer en Zij laten zich deur HUN mannelijke collega's niet uit het veld slaan.


Vandaag donderdag 17 mei 2007 ontvangen


Hallo Jan,

We hebben 66,65 euro bijelkaar verzameld, met sieraden verkopen, Natuurmuseum, wat we zelf hebben ingericht en bijelkaar gezocht, en kerstkribjes, die we zelf gemaakt hadden, ook hebben we lekkere noten verkocht. Dit hebben wij geld overgemaakt op de bankrekening van Ayubowan Yaluva. Wij hopen U DAT er iets moois voor Kunt kopen voor de kinderen in Sri Lanka        .

Groetjes van Jill, Byen, Joey, Pim, Dion, Martijn, Jelle en Koen.Verdere ontwikkelingen Rattota project


Dit is momenteel in zijn geheel overgenomen door Stichting Ya Luva,

Deze hebben op een wel zeer ongebruikelijke Manier dit project In hun handen weten te Krijgen, dit met behulp van het bestuur en van de school dit wel een zo'n Juiste Beslissing is geweest zal de toekomst uitwijzen.

Wij hebben in ieder GEVAL ons volledig teruggetrokken en zullen ook Geen enkele aandacht meer besteden aan dit project.

Wel wordt dit project in de gaten Gehouden, deur telkens Wanneer wij Sri Lanka         bezoeken ook een bezoek aan zullen BRENGEN Rattota. Verder hebben wij opdracht gegeven om al onze spullen die wij in de loop der tijd hebben aangeschaft voor de school terug te halen.


Poging om wat geld binnen te Krijgen


Mensen die een sponsorkind / familie voor HUN rekening Nemen Kunnen willen dat doen door het formulier in te vullen op de pagina Donateur worden En dit dan op sturen naar het op het formulier vermelde adres van faxen.

Nadat u een aanvraag heeft gedaan zullen we Dragen zorg voor de nodige gegevens omtrent uw sponsor soort / familie, dit gebeurt met toezending van de nodige gegevens (geslacht, leeftijd, adres, gezinssamenstelling, enz..) Omtrent soort / familie met foto.

Vervolgens wordt u Regelmatig Gehouden op de hoogte van de gang van zaken en Kunt u inzicht Krijgen van wat er met het geld allemaal is-van gaat gebeuren.

Breng zelf indien enigszins mogelijk 2x Jaarlijks een bezoek aan Sri Lanka         en bezoek dan uw soort / familie en doe hierover verslag.

Ook Regelmatig worden er foto's gemaakt van het soort / familie en wordt deze foto bij u thuis bezorgt hetzij persoonlijk of via de post en doe ik er een verslag bij.

Voor een minimaal Bedrag van € 20.-/maand helpt u mee deze mensen een beter bestaan op te laten bouwen en hun kinderen naar school te laten gaan.

Natuurlijk Kunt u ook minder overmaken, Bedrag ieder welkom is, maar dan bepaalt het bestuur, waar dit geld aan wordt besteed, komt als het ware in de grote pot die voor meerdere doelen Bestemd is / kan zijn.Zoals u uit Bovenstaande verslagen Kunt opmaken staan we gelukkig Niet alleen en wordt alles keurig naar buiten gebracht van alle aktiviteiten die wij van onze sponsoren groot of klein in het werk stellen om de mensen in Sri Lanka         de helpende hand toe te reiken.

Doe mee en help ons mee helpen, stort uw bijdrage op onderstaande rekening nummer en wij zullen er zorg voor Dragen DAT het geld goed wordt besteed,

Heeft u vragen waar het geld naar toegaat, geen enkel probleem, laat het ons gerust en we zullen u Duidelijk maken wat er mee is weten-van wordt gedaan. (en indien mogelijk met foto en al)Voor al de inzet zoals bovenstaand beschreven, namens de mensen in Sri Lanka onze hartelijke dank.

En denkt u dat is ook iets voor ons laat het gerust weten,

nl wilt u meer informatie bel 077 3071554 van 06 29137769

post This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view itBlijf vooral uw geld storten op het bankrekeningnummer van de

Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka

1139.57.084

Rabobank te Helden Panningen


Bedenk, zonder uw hulp zijn wij nergens

Help ons daarom mee helpen


 
9.jpg

Ik ben maar een enkeling, maar ik ben iemand.
Ik kan niet alles doen, maar ik kan IETS doen.
En ik zal me niet laten beïnvloeden door hetgeen ik niet kan doen,
Om te doen wat ik kan!