Colombo

Amsterdam

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag18
mod_vvisit_counterGisteren74
mod_vvisit_counterDeze week230
mod_vvisit_counterLaatste week416
mod_vvisit_counterDeze maand782
mod_vvisit_counterLaatste maand1855
mod_vvisit_counteraltijd212114

Online: 2
IP: 35.172.233.215
,
vandaag: Aug 13, 2020

Doelstelling

Doelstelling van Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka

De stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka, stelt zich ten doel om de allerarmste mensen uit de Sri Lankaanse samenleving een beter en menswaardig bestaan te geven en hen te helpen om een nieuw leven op te bouwen, door het opzetten van kleinschalige projecten.

Deze projecten worden opgezet in nauwe en directe samenwerking met de plaatselijke bevolking.

Een van de prioriteiten is het aanleggen van een waterleiding voor 37 huisjes met hun gezinnen, het bouwen van toiletten, het renoveren van de huisjes/krotjes en het ontginnen van de grond waar de huisjes op liggen. Dit alles in de buurt van Kantale, namelijk het plaatsje Mullipotana

 

Onderstaand enkele voorbeelden van onze doelstellingen die wij al hebben weten te verwezelijken met behulp van uw steun, want anders is dit niet mogelijk

 

In het plaatsje Pitipana (Negombo) staat een school die eigenlijk min of meer op instorten staat, Wij als stichting hebben ons voorgenomen om deze school weer in een behoorlijke staat terug te brengen zodat er ook op een nette manier les gegeven kan worden. Onze doelstelling is deze school te renoveren, voor nieuwe sanitaire voorzieningen te zorgen en een voedsel programma voor de allerkleinsten op deze school van ongeveer 1600 leerlingen op te zetten. Dit project wordt in samenwerking met het Bouwens van der Boijecollege opgezet. De allerarmste kinderen op deze school ontvangen nu al iedere morgen een gevarieerd ontbijt en tot onze verbazing hebben zich al na twee maanden 27 kinderen nieuw aangemeld en moeten er nog zo’n 70 volgen. Het zijn kinderen die wel naar school moeten maar gewoon niet gaan omdat ze thuis mee moeten helpen en zo’n voedsel programma moet bijdragen dat zij wel naar school gaan.

 

 

 

Op vrijdag 15 febr. 2008 is er een begin gemaakt met de renovatie van de school in Pitipana.

Het is maar een klein gedeelte van het geheel, maar door de bijdragen van KIEWAD konden wij toch al onze goede wil tonen op deze school en zijn dus begonnen met de verbouwing.

Als eerste hebben wij gekozen voor de eerste groepen van de school daar het gebouw waarin deze kinderen les kregen het ergste eraan toe was. Begonnen werd met vervanging van het dak, zodat zij in ieder geval droog zitten bij regen.

Het complete dak werd vervangen door nieuw houtwerk met nieuwe pannen.

Wanneer er weer gelden binnen zijn wordt ook het pleisterwerk vervangen.

Resultaat renovatie school Pitipana, ook is de vloer van dit gebouw geëgaliseerd.

In 2005 hebben we met behulp van de gemeente Helden 5 boten kunnen geven aan de plaatselijke bevolking. Na een strenge selectie die werd uitgevoerd door de plaatselijke vissersvakbond kwamen 15 families in aanmerking voor een boot. De bedoeling is het om deze mensen verder te helpen met het bouwen van een nieuw onderkomen en huisvestiging.

Zelf zullen ze een steentje moeten bijdragen, door een deel van de opbrengst van de visvangst te gebruiken voor hun nieuw te bouwen huisvestiging. Op dit moment zetten wij ons in voor de familie Vathani door haar een credit te geven voor het opzetten van een winkeltje in haar nieuw onderkomen in Udappuwa, zij was het die destijds mij vroeg voor de boten.

Zij zijn moeten vluchten uit Nilaveli en wonen nu dus in Udappuwa

Batticoloa een stad/dorp dat door toedoen van de tsunami geheel is verwoest baart ons grote zorgen.

Ook hier hebben we reeds een kleine bijdragen weten te leveren in het opbouwen van een nieuw bestaan door 24 mensen een fiets te geven.

Deze fietsen worden ingezet om de kinderen weer naar school te laten gaan, de mensen weer naar hun werk kunnen en dat de vis weer naar het binnenland vervoerd kan worden om daar dan te worden verkocht.

In Batticoloa heeft de tsunami met veel geweld toegeslagen, op plaatsen meer dan 3 km. land inwaarts is alles verwoest en zijn er meer dan 500 doden gevallen, geen huisje stond meer overeind, bomen liggen te verrotten en de mensen lopen er verdwaald rond op zoek naar nog iets bruikbaars.

Ook hier het probleem met het Tamil geweld.

In samenwerking met de pastoor uit Ethukala werd er een huisje gebouwd voor een familie die vanaf de dag van de tsunami tot ruim 10 maanden later met 9 personen moesten leven in een tent van het Rode Kruis.

Deze mensen werden dus geholpen maar er staan er nog zoveel te wachten (116 gezinnen) voor een huisje zodat ze eindelijk het tenten kamp kunnen verlaten want het is triest dat, dat nog kan en mag.

De meeste mensen (febr. 2007) uit het tsuanmi tentenkamp wonen nu in een flat die werd gebouwd door de regering van Italiën.

5 Flatgebouwen voor in totaal 242 gezinnen, samen geperst op een hoop, geen werk, veel ruzie’s en stress.

Het gaat er hier om, om deze mensen aan het werk te krijgen, en daarvoor hebben zij een boot met motor en net nodig, zo niet dan moet er worden gezorgd voor enige ontspanning middels het opzetten van een buurthuis waar deze mensen wat kunnen sporten en spellen samen

Verder heeft de familie Greetha in juli 2007 ook een boot met motor van ons ontvangen, zodat zij nu in staat zijn om voor hun eigen onderhoud te zorgen.

De eerste visvangst opbrengst was 1800rps, maar er dient eerlijkheids halve wel bij verteld te worden dat de volgende twee dagen ook niets werd gevangen

Mede dankzij onze inzet wordt deze Montisorischool open gehouden en kunnen nu nog steeds 29 kinderen gebruik maken van deze school. Door ons wordt het onderhoud betaald, krijgen de leraressen van ons hun salaris en wordt de stroom en water rekening door ons betaald, alleen hier ook nog het probleem van de toiletten. Op dit moment moeten de kinderen hun behoefte doen in het struikgewas wat rondom de school staat, of in een slecht onderhouden lokaaltje.

Bouw nieuw toilet komt neer op een bedrag van € 3500.00, maar dit wordt door de juffen in de wacht gezet daar er plannen bestaan voor verhuizing naar een ander gebouw en dan moeten wij bekijken wat dit gaat worden.

Maar nu april 2009, wordt het maar steeds onzekerder of wij dit wel aan kunnen houden daar wij niet meer weten waar het geld vandaan moet komen, dus uw hulp in deze is zeer wenselijk en ook noodzakelijk.

Voor de school in Ethukala hebben wij ook onze steun toegezegd en dan met name de toiletten baren ons grote zorgen.

Voor een bedrag van € 10.000.- kunnen wij hier voor ± 350 kinderen goede toiletten bouwen, met echt stromend water wat echt geen overbodige luxe zou zijn.

Verder zullen wij gaan bekijken hoe wij deze school nog meer kunnen helpen en dan gaan onze gedachten uit om deze school te renoveren en de gebouwen in te delen in klassen, ook het geven van voedsel aan de kinderen is aan de orde. Op deze school zitten ongeveer 80 kinderen die de tsunami van wel heel dicht bij hebben meegemaakt en die wonen nu, tenminste de meeste in de tsunami flats bij Don Bosco.

De eerste zet hebben wij gedaan door een gedeelte van het gebouw om te toveren tot computerruimte, waar wij dus een printer en UPS hebben geplaatst. (hadden zelf al een computer)

Dit is het resultaat van de verbouwing van een computerruimte op de school in Ethukala.

 

Het gebouwtje waarin zich nu zo’n 10 computers bevinden, deze werden allen geschonken door hotel The Beach.

Eigenlijk precies hetzelfde als wat er gebeurde destijds in Ratota waar de directeur naar Colombo moest om toestemming te vragen en terug kwam met ook een aantal computers.

Ook hier hebben wij de aanvang gedaan en de rest volgt, maar het maakt in feite ook niet uit wie het doet als er maar iets gebeurt.

Bouw nieuw toiletten complex school Ethukala werkelijkheid.

Verder gaan wij ons inzetten om ook de rest in een mooie en goede staat te brengen en dan wordt er gedacht aan een renovatie van alle gebouwen van deze school.

Op dit moment is men bezig met de renovatie van een van de gebouwen, dit gebouw gaat dienst doen voor opvang van de kinderen wanneer wij van start gaan met de andere gebouwen, en daarna wordt het een praktijk gebouw, waarin men les krijgt in koken, computer en agrarisch doelen, hiervoor zullen de lokalen dan voor worden aangepast.

De totale renovatie kosten van alle gebouwen bedraagt op dit moment € 25.000,-, en wij moeten niet al te lang wachten daar de prijzen blijven stijgen en het dus niet goedkoper gaat worden.

Op de foto de beide gebouwen zoals die door ons werden gerealiseerd.

 

Persoonlijke ondersteuning:

Op dit moment wordt aan 11 gezinnen persoonlijke en directe steun gegeven door maandelijks hen een bedrag te geven voor levens onderhoud en het steunen in de koop van lesmaterialen van hun kinderen voor de school. Voor nog enkele gezinnen zijn wij op zoek naar sponsoren die deze mensen een warm hart willen toedragen.
Ook hebben we ondertussen persoonlijk veel bij deze mensen, verschillende goede dingen kunnen regelen, bouw van een keuken, bouw van toiletten, douches en aanschaf water.

Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka probeert bovenstaande hulp te blijven bieden, en waar het enigszins kan en mogelijk is dit uit te breiden, maar zonder uw steun is dit niet te realiseren.
Daarom vragen we eenieder help ons om deze mensen te helpen en stort uw bijdrage op bankrekening 1139.57.084 Rabobank te Panningen, tnv. Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka.

Voor meer informatie omtrent bovenstaande projecten neem contact op met Jan Kerkhofs
0629137769 Sri Lanka 00949889131 of laat u informeren door de mensen die reeds deelnemen aan deze projecten, Gemeente Peel en Maas, met het botenproject in Nilaveli (platvorm ontwikkelingssamenwerking), de Familie Houben, 0475 - 453171 die de fietsen in Batticoloa voor haar rekening hebben genomen en het Bouwens van der Boijecollege te Helden Panningen, 0633754955 Dhr. Wim Jennissen.

 

 
6.jpg

Ik ben maar een enkeling, maar ik ben iemand.
Ik kan niet alles doen, maar ik kan IETS doen.
En ik zal me niet laten beïnvloeden door hetgeen ik niet kan doen,
Om te doen wat ik kan!