Colombo

Amsterdam

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag16
mod_vvisit_counterGisteren74
mod_vvisit_counterDeze week228
mod_vvisit_counterLaatste week416
mod_vvisit_counterDeze maand780
mod_vvisit_counterLaatste maand1855
mod_vvisit_counteraltijd212112

Online: 4
IP: 35.172.233.215
,
vandaag: Aug 13, 2020

Onze projecten

 

Montisorischool nu definitief dicht

Helaas hebben wij de beide juffen mede moeten delen dat wij vanaf junii 2015 geen sponsoring meer kunnen doen en dat betekent dan nu dat de school dicht gaat hoe jammer ik het ook vind.

Ik heb veel mensen en bedrijven aangesproken maar het is nee.

Waterproject Kantale 2 is ook weer van start.

Het is nog maar een begin, maar het begin is er weer. Wij zijn nu bezig in een andere buurt waar de nood net zo hoog is als in project Kantale 1. Ook nu hebben reeds enkele gezinnen een water aansluiting aan huis gekregen en krijgen drie oudjes een geheel nieuw huis, rest is natuurlijk weer afhankelijk van de gulheid van de sponsoren.

Fijn voor de kleintjes

Het is er om gek van te worden, de ene keer moet ik berichten dat de kinderen van de Montiosorischool naar huis moeten ivm geld gebrek en moet ik dan weer tot mijn vreugde melden dat de school tenminste voor een jaar weer open blijft, dit dankzij enkele sponsoren die op het laatste moment toch hebben besloten om deze kinderen te helpen.

Kleintjes van de Montisorischool in Palangatura in de problemen

 

Dit is al vaker een probleem geweest en zijn wij er toch altijd weer in geslaagt om gelden binnen te halen,maar nu is het dan echt zo ver ……. mochten er binnen afzienbare tijd geen extra gelden binnen komen voor dit project dan ben ik helaas genoodzaakt om te stoppen met dit project.

Na 6 jaar is het dan zover, wanneer er geen hulp komt, dan moeten wij ons echt terugtrekken en hebben de kinderen, nu 44, geen school meer.

Ik zou het echt erg vinden om te doen, maar het is niet anders, ik kan het nog redden tot en met januari 2013, dus nog een maand in het nieuwe schooljaar, maar dan is het echt afgelopen.

Het gaat hier om een luttel bedrag van € 150,-/maand, hierin zitten dan alle les en spelmaterialen, electrisch, water en het salaris van beide juffen.

Wie gaat deze kinderen helpen???????

Water project Kantale

In deze plaats willen wij zorg gaan dragen voor de aanleg van zuiver drinkwater.

In eerste instantie gaan wij zorgen dat er 37 gezinnen drinkwater krijgen, toiletten, renovatie van de huisjes en het ontginnen van de gronden waarop ook deze huisjes staan.

37 gezinnen die gemiddeld 2 km. moeten lopen om aan consumptie water te komen en dat valt niet mee, wat nog een groter probleem, meestal worden hiervoor de kinderen ingezet en dan gaan deze 3-4 keer per dag naar dat waterpunt. Nu is het mijn bedoeling om vanaf dat punt een leiding te leggen naar in eerste instantie 37 huisjes.

Wanneer zij water hebben gaan wij zorg dragen voor een beter hygiënische voorziening door het bouwen van nieuwe toiletten, slechts 5 gezinnen hebben nu een toilet, rest doet haar of zijn dagelijkse behoefte in de struiken die nu nog groeien rondom de huisjes.

Dan is het echt geen luxe om verschillende huisjes een fikse opknapbeurt te geven, want verschillende gezinnen mooeten bij een regenbui hun heil zoeken bij de buren, vrienden en of familieleden.

Is dit alles klaar dan worden de gronden ontgonnen voor de teelt van groentes, deze groende gaan ze zelf gebruiken en wat over is wordt naar de markt gebracht, naar bv. Kantale of Trincomalee.Wij gaan uit van een bedrag van € 20.000,-, dat nodig is deze 37 gezinnen in eerste instantie te helpen

foto: bouw nieuw toilet en de eerste groente, proefwoning

het water

Montisorischool,

Is en blijft een probleem, waren wij voorheen ook genoodzaakt om het onderhoud van het gebouw te doen wat nu dus verleden tijd is na het verhuizen naar een nieuwe locatie. Maar door het goede wat wij verder doen is het aantal kinderen in 4 jaar tijd uitgebreid van 23 kinderen naar 44 en dat wil weer zeggen dat wij weer meer nieuwe spullen moeten aanschaffen, ook het salaris van de beide leerkrachten is met 1000rs/ maand verhoogd, ook de de rekening van de stroom is met enkele rupees per maand duurder geworden, komt ook door het feit dat zij nu twee ventilators aan het plafont hebben hangen en dus deze ook gebruiken.

Ik vraag iedereen die dit leest om ons te steunen in het open houden van deze school die echt noodzakelijk is voor deze buurt, stoppen wij er mee dan staan de kinderen op de straat en dat wil ik niet op mijn geweten hebben.

Eerste proefwoning in Mullipotana (Kantala waterproject) een succes, nu wachten op het moment dat er zich voldoende sponsoren hebben aangemeld om het volledige project te verwezelijken, houdt in 37 woningen voorzien van water en toiletten en de ontginning van de gronden rondom deze huisjes/krotjes.

Bouw huisje door militairen in Vakarai gereed, zie foto

Het gevaar nadert:

Het komt steeds dichterbij dat wij op een gegeven moment moeten zeggen tegen de mensen in Palangatura dat wij het niet meer op kunnen brengen om de Montisorischool verder te onderhouden. Het wordt steeds moeilijker om de gelden en in dit geval gaat het slechts om € 1750.- in totaal bij elkaar te krijgen. Afgelopen jaar hebben wij extra inkomsten ontvangen na het overlijden van Truus Houben, met dit bedrag hebben wij het tot op heden gered maar de bodem is echt in zicht en dat zou ik wel heel erg jammer vinden. Mensen help mij mee om het luttele bedrag van € 1750.- op jaar basis bij elkaar te brengen zodat 33 kleuters naar school kunnen blijven gaan, is toch een eerste vereiste.

Basisschool Ethukala:

Het is geweldig hoe ook dit weer tot stand is gekomen, wisten wij met de gelden van Recycling in eerste instantie een groot gedeelte van het dak van dit gebouw te vervangen en geheel te herstellen, met het geld van Trein 8.28 is nu ook het dak volledig gerepareerd/gerenoveerd en hebben wij zelfs een groot gedeelte van de dat gebowu weten te herstellen met een geheel nieuwe vloer, nieuwe ramen en deuren en de muren zijn opnieuw gestuct en geschilderd. Het is een gebouw geworden waarin lesgeven een extra stimulans geeft en dat is iets waar we voor gaan. Ook hebben wij met de directie een overeenkomst afgesloten waarin de school voortaan verantwoordelijk is voor kleine hertsel werkzaamheden en niet dat ze maar altijd terug kunnen vallen op de Stichting Ayubowan Yaluva.

onderstaande foto een beeld van de renovatie;

De eerste foto van de werkzaamheden op de scholen, ontvangen dinsdag 13 april 2010.

links Ethukala en rechts dus Pitipana

Ethukala school

Suranga gaat komende week van start met de renovatie van een tweede gebouw op de school in Ethukala, wel dient er vermeld te worden dat wij enkel gelden binnen hebben voor de vervanging van een nieuw dak, maar gezien de tijd (regen periode) is het een dringende zaak, dan zitten zij dus weer droog, mochten er in de tussentijd weer nieuwe gelden binnen komen dan kunnen wij nog altijd weer verder met de renovatie van de muren, ramen en deuren.

Pitipana school

Suranga gaat verder met de vervanging van het laatste gedeelte van de vloer op de school in Pitipana, op deze school waar wij midden 2009 reeds een gedeelte wisten te vervangen wordt dan de laatste hand gelgd aan deze school. Dan hebben wij het gebouw dat wij hebben gerenoveerd volledig nieuw opgeleverd en is onze doelstelling voltooid. Voorlopig zullen wij dan ook op deze school niets meer doen of er moet speciaal geld komen dat speciaal voor deze school is bestemd.

Het voedsel programma heb ik ook weer voor een jaar kunnen regelen, na een fikse onderhandeling hebben wij een prijs kunnen afspreken voor een bedrag van slechts 27rs per dag per kind.

Montisorischool sponsoring ernstig in gevaar.

Het totale onderhoudt op de Montisosrischool loopt ernstig gevaar wanneer wij niet voor het eind van dit jaar (2009)hiervoor een sponsor hebben gevonden.
Werden in het verleden de bedragen voor deze sponsoring door enkele bedrijven bij elkaar gebracht, nu met die recessie haken steeds meer bedrijven af en komt het einde van deze noodzakelijke sponsoring in zicht.
Wel hebben zich enkele instellingen gemeld voor sponsoring, maar hun beslissingen vallen allemaal midden 2010 en dan is het misschien al te laat.

Ik kan u mededelen (vandaag 7-1-2010) dat wij nog voor 2 maanden gelden hebben om deze school draaiende te houden, komt er na die tijd geen geld binnen dan zijn wij helaas genoodzaakt om te stoppen, bij mijn eerstvolgende bezoek zal ik dit ook aan de school vertellen.

Het is jammeer dat dan na 2 maanden van een nieuw schooljaar de deur op slot moet, maar het is niet anders.

Zie ook laatste nieuws.
Voedsel programma school Pitipana

De onderhandelingen van het voedsel programma op de school in Pitipana is weer in volle gang, Suranga deelde me mede dat de prijzen dusdanig waren gestegen dat wij rekening moeten gaan houden met weer een prijsstijging die wel eens boven de 30rs per portie zou uitkomen, nou we wachten maar af.
Het Bouwens van der Boijecollege gaat dit jaar (dec. 2009)voor een loterij en de opbrengst moet, laten we het hopen genoeg zijn om het voedsel programma door te laten gaan.
Wij hebben gelukkig de maanden die er tussen lagen dit jaar kunnen opvullen, normaal vonden de sponsor  lopen rond april plaats maar dit jaar is alles verschoven naar december en dus moesten wij de ruimte die er tussen zat opvullen, de kinderen op de school in Pitipana hebben er niets van gemerkt.
Op maandag 21 dec. is mij verzocht om de prijzen te trekken

Project Pitipana,

Het betreft hier een school met ongeveer 1600 leerlingen en ligt op ± 3 km ten zuiden van Negombo.

Ondanks dat de school in zijn geheel omringd is met een muur van ruim 2 m. heeft ook hier de tsunami voor de nodige overlast en schade gezorgd.

Verschillende muren liggen er kapot en omgeslagen bij, ramen voor zover je over ramen mag spreken liggen er in brokstukken bij, het dak is op verschillende plaatsen een open gat.

Ook het stucwerk heeft behoorlijk te lijden gehad van het zoute water, vieze bruine zoutvlekken overal op de muren en ook de ondergrond is aan vervanging toe.

Deze school is nodig aan renovatie toe en gezien de overheid en andere instanties de school links laten liggen (is niet alleen hier het geval) en dus op geen hulp hoeven te rekenen heb ik besloten om te proberen deze school en ook de school in Ethukala te helpen.

Het enige verschil met de beide scholen is dat Pitipana door de jaren verwaarlozing nog eens een klap heeft gekregen van de tsunami en dat de school in Ethukala door jaren lange verwaarlozing in zulk een slechte staat verkeerd dat ook hier broodnodig hulp wordt geboden.

Wij gaan in eerste instantie voor Pitipana en voor later komt dus de school in Ethukala aan de beurt, alleen wil ik wel de toiletten op deze school zo snel mogelijk aanpassen, wat geen overbodige luxe is.

De kinderen die de school in Ethukala bezoeken zijn bijna allemaal het slachtoffer geweest van de tsunami en wonen nu met hun ouders in de tsunami flats, dit zijn flats die werden gebouwd door de Italiaanse regering en staan vlakbij het Don Bosco complex in Ethukala.

In deze flats verblijven momenteel 242 gezinnen, verstoken van werk, opeen gehoopt en dus veel stress en ruzie, wat hier moet gebeuren is zorgen voor werk en of ontspanning door er een gebouw neer te zetten waar de mensen kunnen ontspannen, een soort gemeenschapshuis.

Maar het belangrijkste is hier zorgen voor werk, en ontspanning is er goed bij.

Verder heb ik plannen om de kleinste kinderen van de school in Pitipana iedere morgen een ontbijt te geven, het geven van eten moet je eigenlijk zien als een lokmiddel voor de kinderen die niet naar school gaan en dat zijn er ruim 100, om deze ook naar school te krijgen. Verder heeft het geven van eten het voordeel dat de kinderen geconcentreerd bij de les blijven en niet na een klein uurtje verzwakken. (in dit alles hebben we al ruime ervaring, project Rattota, wat nu in handen is van Yaluva).

Voor dit alles hebben we veel geld, ja heel veel geld nodig, alleen al voor het project Pitipana het renoveren van de school wordt beraamd op ± € 50.000,-, bijkomend het eten wat voor 350 kinderen uitkomt op een jaarbedrag van € 9500,-.

Voor dit laatste wil het Bouwens van der Boijecollege in Helden Panningen zorg gaan dragen middels het organiseren van verschillende akties.

Het renoveren houdt in dat de muren weer opnieuw opgetrokken worden, er nieuwe ramen in worden gezet, het dak moet worden vervangen en al het stucwerk moet worden vernieuwd, dan zag ik graag een echte afscheiding tussen de klassen met een opgetrokken muur.

Het renoveren van de school hoeft niet in een jaar gedaan te worden, kunnen we uitstrijken over meerdere jaren, maar we moeten hierbij wel in de enorme prijsstijgingen in de gaten houden.

Wie helpt???????????????

Aktie BBC

Het Bouwens van der Boije College in Panningen heeft op witte donderdag (5 april 2007) een SILLY WALK georganiseerd, de helft van de opbrengst is bestemd voor project Pitipana en dan met name het voedsel.

In de bedoeling lag dat we voor 350 kinderen geld binnen zouden halen voor het geven van eten, maar jammer genoeg hebben ze het bedrag niet bij elkaar kunnen krijgen en zien we ons genoodzaakt om het aantal kinderen te halveren.

Het heeft voornamelijk te maken met een nieuw op gezette aktie die nog meer aandacht nodig heeft en wij zien dan ook de aktie voor het volgend jaar graag tegenmoet zodat wij dan ook de resterende kinderen van eten kunnen voorzien.

Wij gaan van start met geven van voedsel op maandag 4 juni, op deze dag zal Suranga zorg dragen voor het eerste ontbijt, hij heeft dit alles in goed overleg met de school geregeld en alles in opdracht gegeven aan een winkel bedrijf in Negombo, die de ontbijten iedere morgen in pakketjes afleverd.

Zojuist (30 mei 2007) een geweldige toezegging gekregen in de bijdragen voor de renovatie van het school gebouw. Ik had hierop al lang mijn hoop gevestigd maar dat het ook nog werkelijkheid zou worden kon ik in mijn stoutste dromen niet bedenken. Na een gedegen presentatie bij de stichting Boeken Steunen Mensen, www.boekenbeurs.nl , was het afwachten op wat zij zouden gaan beslissen, immers er waren nog 3 stichtingen/organisatie’s over van de 7 aanvragers en eentje moest hiervan nog afvallen, en gelukkig behoorde wij tot die 2 die straks de geldelijke opbrengsten mogen gaan delen.

Verder hebben wij de toezeggging ontvangen van de stichting KANIKERWATAAN, dat zij ons project Pittipana ook geldelijk gaan onder steunen met een bedrag van maar liefst € 10.000,-.

Voor meer nieuws bezoek hun website www.kanikerwataandoen.nl

en dan onder de links ACTIES en verder LOPENDE PROJCTEN

Met deze bedragen moet het ons lukken moet het ons lukken om de school zeker voor de 2/3 opgeknapt te krijgen, en natuurlijk hopen wij nog op een bedrag dat de rest van de school ook nog wordt opgeknapt.

Het is mooi te weten dat wij er niet alleen voor staan en dat toch verschillende mensen en organisaties dezelfde gedachten hebben.

Voedsel pakketjes worden uitgedeeld, te zien bij onze video's

Het voedsel programma voor 2008 is alweer in volle gang gezet en zijn de onderhandelingen over de prijzen van ieder pakketje weer achter de rug.

Betaalde wij afgelopen jaar nog 20rps per pakketje nu is dat 25rps, en dit terwijl er in eerste instantie 30rps werd gevraagd. Dit is maar goed anders waren er misschien problemen ontstaan daar wij een toezegging van het Bouwesn van der Boijecollege hebben ontvangen waarin zij ook dit jaar weer een bedrag van € 5000.- zorg dragen, en dit bedrag hebben wij dus ook hard nodig.

Onderstaand een mail bericht

hi good morning
jan how are you we are kepping fine , we  atrated  to gives to food to pitipan school children today morning , there are small  like festival for that day(i dont know how to call it)
we  took  some photoes .i will send you when i come holland. the children who took the food they are very happy about that .i called to embasy about my visa they told me  my pass port still holand and the will infrom me to colact my pass port.my visa still under prossing
take care
from
suranga

Op vrijdag 15 febr. 2008 is een eerste start gemaakt met de renovatie van deze grote school met z’n 1600 leerlingen.

Begonnen werd met de aanpak van het noodlijdende lokaal van de eerste jaars kinderen.

Bij een kleine regen bui moesten deze kinderen schuilen onder een paraplu en werd het een hevige bui dan moesten de kinderen naar huis. Onze eerste inzet was de renovatie van het complete gebouwtje maar helaas is dit niet gelukt, wij hadden enkele gelden binnen gekregen die voor dat doel toereikend zouden moeten zijn, maar door stom toeval hebben wij ons moeten beperken tot 2/3 van het gebouw.

Bij de ontmanteling van het gebouw leek in eerste instantie niets mis te lopen maar naarmate dit verliep gebeurde er iets wat niemand had verwacht, het eerste gedeelte van het gebouw stortte spontaan in door het verrotte hout en dus werd er besloten om al het hout te vernieuwen, zodat wij niet over enkele jaren weer voor hetzelfde verdongen feit zouden staan. Qua materialen moest er wat meer nieuw hout worden gekocht, maar toen dit eenmaal was gebeurd werd begonnen met de herbouw.

Het pleisterwerk en ook nieuwe ramen is een zorg voor later wanneer definitief wordt begonnen met de totale renovatie. Foto’s zoals het er uitziet op dit moment (25 febr.) zijn nog niet binnen, zodra ik die heb worden deze geplaatst.

Op handen zijnde akties voor hulp aan deze school:

Klik op een van onderstaande link:

Kan ik er wat aan doen part 1

Kan ik er wat aan doen part 2

De basisschool de Pionier uit Amstelveen heeft met de kinderen (260) een geweldige actie op touw gezet en waarvan de opbrengst een gigantisch succes is geworden.

De opbrengst komt volledig ten goede aan de school in Pitipana.

Resultaten na hard werken

Resultaat, na weken hard werken is dan uiteindelijk dit gedeelte gerealiseerd maar er staat ons nog een heleboel werk te wachten maar daarvoor ontbreken ons op dit moment de financiëlen middelen voor.

Er zijn nog drie van zulke gebouwen, wel ietsjes kleiner, die echt een renovatie goed kunnen gebruiken, het gerenoveerde was dan wel het ergste en slechtste gebouw maar de overige moeten dringend ook een beurt krijgen.

Dus wanneer u dit een goed idee vindt en wilt u ons helpen om ook dat deel er zo te doen uit zien help ons dan en maak uw bijdragen over op Rabo bankrekening 1137.57.084 tnv de Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka        , te Panningen.


Voedsel programma basisschool in Pitipana in gevaar

Gisteren (19 mrt.) kwam Wim Jennissen, de coördinator van de sponsorlopen van het Bouwens van der Boijecollege mij vertellen dat de Silly Walk van de school op witte donderdag geen doorgang kon vinden en dat alle plannen voor een sponsorloop uitgesteld waren tot eind december.

Het is jammer maar waar, nu zijn er geen gelden meer voor het voedsel programma dat al enkele jaren loopt op de school in Pitipana, in gevaar, daar er ons dan op dit moment en dan denk ik tot het einde van dit jaar geen gelden meer beschikbaar zullen zijn voor dit project. Wij waren al bezig met een tekort aan gelden voor dit project daar het BBC het afgelopen jaar ook al niet aan het vereistte bedrag kwam, maar dit werd opgelost met de opbrengst van de boeken en platen markt, maar deze markt vindt pas weer plaats op 15 november 2009 en deze periode moeten wij op de een of ander manier zien te overbruggen want de kinderen op deze school mogen daar niet te dupe van worden.

Het is een simpele rekening tot het einde van dit jaar, 150 kinderen, krijgen dagelijks een pakketje eten voor het bedrag van 25rs, en dit 5 dagen per week en dat dan 28 weken lang tot het einde van dit jaar, maakt een totaal bedrag van 525.000rs is in €uro’s 3620 en dit bedrag komen wij dus te kort.

Wie gaat ons helpen of beter gezegd deze kinderen.

Wij waren zo mooi op weg om ook die kinderen met dit voedsel naar school te lokken die nog niet gingen, en wat zullen de gevolgen zijn voor het stoppen ervan, kunnen wij toch niet maken., ik moet er niet aan denken.

WIE HELPT ?????

Onze laatste werkzaamheden naar behoren volbracht op de school in Pitipana

Dankzij de steun van KIEWAD en Boeken steunen Mensen hebben wij via een plaatselijke aannemer de vloer van het gebouw dat door ons al in een eerder stadium werd gerenoveerd hersteld zodat ook dat jongetje met die prothese zonder problemen gebruik kan maken van het gebouw. Nu ben ik nog op zoek naar mensen die mij willen helpen om ook de overige gebouwen te renoveren en in dezelfde staat te brengen zoals het eerste gebouw, het is werkelijk een lust voor het oog, en zeker wanneer je bekijkt hoe het er uit zag voor de verbouwing en nu. Onze hartelijke dank gaat dan ook uit naar de bovengenoemde organisaties die dit alles mogelijk hebben gemaakt.

Stichting Kan Ik ER Wat Aan Doen en Boeken Steunen Mensen, hartelijk dank en dit
dan ook namens de kinderen uit Pitipana

Project Montisorischool Palangutara.

Op deze kleuterschool om het zo maar te zeggen gaan op dit moment ± 30 kleintjes vol goede moed naar toe.

Wij hebben sinds begin 2007 dit project op ons genomen daar er op dat moment niemand meer zorg wou dragen voor deze school en de kosten liepen al aardig op, het personeel wou stoppen met lesgeven.

Ik was al vaker op deze school geweest, omdat toen al een van onze sponsorkinderen er naar toe ging (Sonali) en later was het Anouchika die ook naar deze school ging.

Wij betalen op dit moment de salarissen van de twee personeels leden, kosten voor de stroom en zorgen ook voor nieuw les en spel materiaal.

Ondertussen na mijn laatste bezoek hebben de juffen een loonsverhoging ontvangen van ieder 2000rs/maand, en ontvangen zij elk maandelijks 7000rs

De totale kosten per jaar komen uit op ongeveer € 1700,-, hiervoor zijn we nog op zoek naar een sponsor die dit toch wel kleine bedrag gezien ± 30 kinderen per jaar wil betalen of sponsoren, wij als stichting hebben steeds meer problemen om deze gelden binnen te halen en hebben dan ook voornemens om dit project te stoppen en dan moet ik niet denken aan die kinderen die nu vol vreugt naar school komen.

Als tegenprestatie wordt er regelmatig een verslag gedaan van de kinderen begeleidt met foto’s.

De school ligt in het toeristen gebied, vlakbij de hotels, Blue Oceanic, the Beach, enz. en er wordt toch wel regelmatig een bezoek gebracht aan deze school, moet er wel bij zeggen gebeurt nu doordat Suranga de mensen er op attend maakt en er samen met hen naar toe gaat.

Ook waren wij op zoek naar sponsoren die mee willen helpen om het bedrag van € 3500,- bij elkaar te brengen voor de bouw van nieuwe toiletten voor deze kinderen, nu moeten ze hun behoeftes in een zeer slecht onderhouden gebouwtje bij de school, vaak met behulp van een van de juffen, maar dit laatste is op verzoek van de juffen nog uitgesteld daar zij volgens hun eigen zeggen naar een andere school verhuizen daar hun plek wordt opgeslurpt door de bouw van nieuwe flat gebouwen


Bouw toiletten school Ethukala in volle gang,

Het werd hoogtijd dat er iets ging gebeuren voor deze school met haar ruim 350 kinderen.

De jongens en de meisjes en ook het personeel moesten hun dagelijkse behoeftes doen achter een hoop stenen of in het struikgewas dat rondom de school staat.

Nu wij als Stichting Ayubowan Yaluva Sri Lanka         de benodigde gelden hebben mogen ontvangen van sponsoren, hebben wij nadat de school in Pitipana voor zover compleet gerenoveerd was een begin gemaakt met de bouw van geheel nieuwe toiletten.

Suranga die beide projecten tot in de puntjes heeft verzorgd en ook zorg heeft gedragen dat alles tijdig aanwezig was en dan doel ik op de verschillende materialen, heeft nu met dezelfde aannemer een aanvang gemaakt met de bouw van deze toiletten.

Onze dank voor sponsoring is groot, en dan moet ik de Gemeente Helden dank zeggen voor het bedrag dat zij ter beschikking hebben gesteld en dat bedrag samen met de opbrengst van onze eigen boeken en platenmarkt afgelopen november 2007 is door de Wilde Ganzen                          verhoogd naar het benodigde bedrag dat staat voor de bouw van het sanitaire gebeuren op deze school.

Het is een school, en ik denk dat de meeste Sri Lanka         bezoekers onder ons deze school wel kennen, waar veel kinderen op zitten die de tsunami van wel heel dicht bij hebben meegemaakt, de meeste van deze kinderen onder vinden nog dagelijks de gevolgen van dit natuur geweld, zij wonen in de zogenaamde tsunami flats in de buurt van Don Bosco.

Ook hier is een probleem, mensen wonen opeen gehoopt in de flats, veel mensen zonder werk, stress, veel ruzies onder mekaar en om dit op te lossen is er dus werk nodig voor deze mensen en ook een buurthuis zou een oplossing kunnen zijn voor wat meer ontspanning, maar dat is een latere zorg, eerst de school in Ethukala.

Hier is door het schoolhoofd ook de vraag gesteld om de school een beetje op te knappen en er een hekwerk om te plaatsen in de vorm van een muur, zodat er geen ongenode gasten op het schoolplein meer kunnen vertoeven.

Ik heb hen beloofd dat ik zal kijken wat ik kan doen, maar wel gestelt dat wij eerst zorg zouden gaan dragen voor een goed en behoorlijk toilet gebeuren, want de gezondheid van de leerlingen staat voorop.

Mocht u het een goed idee vinden en onze projecten willen ondersteunen, laat het mij dan svp weten want wij kunnen alle hulp in deze zeer goed gebruiken.

En zoals u kunt zien laten wij er geen gras over groeien en worden de binnen gekomen gelden voor de volle 100% voor de daarvoor bedoelde projecten ingezet.

Wij als organisatie onder vinden op dit moment ernstige problemen met de enorme prijsstijgingen waar het mooie Sri Lanka         mee te maken heeft, prijsstijgingen van 20-30% de laatste maanden is heel gewoon.

Ondanks dit alles is toch alles mooi op tijd klaar en kon de opening op maandag 14 juli 2008 plaats vinden. Maar daarbij is dan wel weer gekomen de vraag van de kinderen en de directie van deze school om hen ook mee te helpen met de renovatie van de gebouwen waarin nu les gegeven wordt, wanneer je het zo kunt stellen,”lesgeven”.

U ziet wij als stichting zitten niet stil en wordt al het gesponsorde geld direct besteedt daar op die plekken waarvoor het ook is bestemd en blijft er niets aan de zogenaamde strijkstok hangen.

Nadat bovenstaand werd gerealiseerd hebben wij ons gefocust op gebouwen van de school.

Het is een bittere noodzaak dat hieraan wat wordt gedaan, en daarom ben ik een aktie gestart om gelden binnen te halen voor de renovatie ervan.

Wij hebben op dit moment een bedrag via sponsoring mogen ontvangen en zullen hiermee snel van start gaan.

Onze dank hiervoor gaat uit naar Stichting KICI, het Forum Helden en Trein 8.28 H.IJ.SM., ook hiervoor onze hartelijke dank

Heb reeds een telefoontje gepleegd met Suranga als ook de directeur van de school dat wij binnen kort kunnen starten met de renovatie, ons doel is in eerste instantie de renovatie van dat gebouw dat op dit moment is gesloten ivm instortings gevaar.

Mochten er ondertussen meer bedragen binnen komen zullen wij gewoon verder gaan om zo deze school compleet gerenoveerd te krijgen, maar hiervoor ben ik nog steeds op zoek naar sponsoren om het gehele bedrag van € 25.000,- binnen te halen en zo de school te kunnen op knappen.

Het gebouw dat op instorten staat wordt op dit moment onder handen genomen door plaatselijk aannemers.

Suranga wist me te vertellen dat eind maart dit gebouw zo goed als klaar zou zijn en dat de kinderen er dan gebruik van kunnen gaan maken.

Voorlopig zal dit gebouw worden gebruikt om de kinderen die uit de andere gebouwen moeten, wannneer wij daar verder gaan met renoveren, intrek in dit gebouw gaan doen.

Voor de toekomst wordt dit gebouw gebruikt voor parktijk lessen, waaronder computer, huishouden en agrarische doeleinden, hiervoor wordt tzt alles ingericht.

Maar eerst een complete renovatie van alle gebouwen en zoals het er nu naar uitziet moeten wij een geheel nieuw gebouw neerzetten daar de kerk een gebouw opeist om er een weg te banen.

Maar dan zal er eerst wat meer geld op tafel moeten komen dan de geplande € 25.000,-, maar dat wordt straks dan allemaal wel duidelijk, eerst de overige gebouwen.
op de foto de beide gebouwen van de school in Ethukala, het toiletten gebouw en een van de gerenoveerde school gebouwen
Maar we zijn er bij lange na nog niet, er staan nog steeds gebouwen te wachten die eenzelfde renovatie goed zouden kunnen gebruiken, maar daarvoor ontbreken ons op dit moment de financiële middelen voor al hebben ons wel enkele organisatie’s hulp toegezegd.

Help ons mee helpen.

Maak uw bijdragen over op

bankrekening nummer 1139.57.084, Rabobank Panningen

tnv de Stichting Ayubowan Yaluva

Dringende oproep????????

Mochten er geen extra gelden meer binnen komen voor het Montisori project dan ben ik helaas genoodzaakt om er een einde aan te maken na 6 jaar van sponsoring, en dat is dan nog niet het ergste, 44 kinderen blijven verstoken van hun eerste onderwijs.

Want blijven wij deze school niet steunen dan gaat de deur op slot, en staan de kinderen met hun juffen op straat, van de regering hoeven deze kleintjes geen hulp te verwachten.

Het benodigde bedrag van slechts € 1750.- op jaarbasis komen wij gewoonweg te kort.

Wie helpt deze kinderen!!!!!!

 

 
5.jpg

Ik ben maar een enkeling, maar ik ben iemand.
Ik kan niet alles doen, maar ik kan IETS doen.
En ik zal me niet laten beïnvloeden door hetgeen ik niet kan doen,
Om te doen wat ik kan!