Colombo

Amsterdam

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag16
mod_vvisit_counterGisteren74
mod_vvisit_counterDeze week228
mod_vvisit_counterLaatste week416
mod_vvisit_counterDeze maand780
mod_vvisit_counterLaatste maand1855
mod_vvisit_counteraltijd212112

Online: 4
IP: 35.172.233.215
,
vandaag: Aug 13, 2020

verslag van de familie's

Familie in Warakapola:

Dit gezin wordt door ons gesponsord op verzoek van mensen, aangetroffen in een huisje van blik zoals ik het maar altijd noem, ja het huisjes was in elkaar gezet en bestond uit ijzeren golfplaten.

In het huisje stond nog geen stoel, laat staan een tafel of bed.

Nu na ruim 10 jaar hebben deze mensen een eigen leven opgebouwd, door het runnen van een restaurant kunnen ze nu goed voor zich zelf zorgen en hebben zij eigenlijk de steun van ons niet meer nodig.

Maar dat beetje steun dat ze van ons hebben mogen ontvangen heeft hen in staat gestelt om nu voor zich zelf op te komen, de kinderen genieten van een gedegen opleiding, iets wat hen ook later in staat zal stellen om voor een eigen gezin op te komen.

Wij zijn er trots op dat dit gezin het zo goed doet en wanneer ik in Sri Lanka ben breng ik steeds een bezoek aan hen en laat ook altijd iets achter, dit voor de extra studie’s die de kinderen volgen.

Familie Puspha:

Wij helpen dit gezin omdat de echtgenoot van Puspha niet in staat is om voor zijn gezin bestaande uit 4 personen te zorgen.

Ik kom al meerdere jaren bij hen en zij staan ook altijd voor mij en iedereen klaar een lief en warm gezin, dit zullen de Sri Lanka bezoekers beamen want veel toeristen brengen een bezoek aan dit gezin.

Familie Niroshany:

Zij hebben het wat moeilijker, daar dit gezin bestaande uit 4 personen nog te maken heeft met twee kleinere kinderen, Sonali 9 jaar en Michelle 3 1/2 jaar. Vader Kumar heeft van ons op huur basis een tuk tuk ontvangen en betaald hiervoor een maandelijks bedrag aan huur terug, al zal dit ingaande 1 januari 2010 worden stop gezet en hoeft hij geen huur meer te betalen, maar dan komen wel alle bijkomende kosten zoals onderhoud wel voor zijn eigen rekening, maar dan nog zal hij voordeel hebben.

Ook de ondersteuning vanuit NL droeg bij dat deze mensen een iets makkelijker leven hadden, maar ook deze sponsor levert na 4 jaar op 1 jan. 2010 geen bijdragen meer en dus zijn wij op zoek naar mensen die dit willen gaan overnemen.
Familie Vathani:

Deze mensen heb ik leren kennen net voor de tsunami in Nilaveli (2004), na de tsunami hebben wij via de gemeente Helden in die plaats 5 boten geleverd voor de mensen zodat zij weer uit zouden kunnen varen voor de visvangst. Maar door het Tijger geweld is hiervan weinig terecht gekomen en is dit gezin gevlucht naar de andere kant van het eiland naar Udappuwa, hier hebben ze nu een nieuw leven weten op te bouwen en dat danken ze voor een groot gedeelte hun NL sponsor die maandelijks hen bijstaat en door een micro credit dat wij hen hebben gegeven voor de nieuwbouw van hun winkeltje.


Het meisje uit Nattandiya:

Het betreft hier een alleenstaande moeder met een zoon van 3 jaar, deze vrouw probeert in dagelijks onderhoud te voorzien door te bedelen, vanuit de kas van de stichting ontvangt zij nu maandelijks een minimaal bedrag maar dat voorziet nog lang niet in haar dagelijkse behoeftes.

Wij als stichting zijn dan ook op zoek naar mensen die de sponsoring van ons willen overnemen of een bedrag willen overmaken dat dan samen met het bedrag van ons haar in staat moet stellen om haar kind een gedegen opvoeding te geven en naar school kan sturen.


Familie Jayaseeli:

Dit is een alleenstaande moeder met eigenlijk twee dochters, maar een ervan verblijft bij haar tante in Chilaw omdat Jayaseeli niet in staat is om haar op te voeden daar zij te weinig inkomsten heeft, zij heeft wel werk maar dit is slechts enkele uren per dag daar zij ook nog zorg moet dragen voor Anouchika, haar tweede dochter van 6 jaar, de ander is Aseni en is 10 jaar. Ook hier weer de sponsoring van een NL familie die haar leven een beetje dragelijk maken, want zonder deze steun zouden ze niet weten hoe rond te komen.

Familie Chilaw:

Zijn kennissen van Jayaseeli en wij hebben hen leren kennen na een bezoek aan Aseni, de dochter van Jayaseeli. De man is gehandicapt en in het dagelijks leven wanneer hij kan visser, maar de visvangst is de laatste jaren ver teruggelopen en omdat hij een handicap heeft wordt hij niet bij alles betrokken. Het gezin bestaat uit 5 personen en hebben dankzij de steun vanuit NL een beetje menswaardig bestaan en hebben zij reeds een huisje van steen gebouwd, de waterleiding aangelegd en bezitten zij een schuurtje voor de voorraad, dit alles was niet mogelijk zonder de steun vanuit NL.


Familie Peiris:

In eerste instantie heeft dit gezin van ons een tuk tuk ontvangen maar helaas hebben wij dit vervoer middel weer teruggenomen daar hij niet de gemaakte afspraken nakwam zodat ik genoodzaakt was om hem de tuk tuk af te nemen. Er waren goede afspraken gemaakt, hij kreeg van ons dit vervoermiddel maar hij moest daarvoor maandelijks een x bedrag terug betalen, maar dit laatste gebeurde niet, ook na herhaalde aanmaningen en aldus werd besloten hem de tuk tuk af te nemen, wel kan hij voor ons blijven werken op de gebouwen die wij aan het renoveren zijn, ook ontvangt hij of zijn familie maandelijks een x bedrag van de NL sponsor.

 

Familie Tenisa:

Dit gezin bestond lange tijd uit een alleenstaande moeder met een zoon, de tweede zoon was met de vader vertrokken. Eind 2008 is het gezin weer herenigd en bestaat het uit 4 personen, midden 2009 is een derde zoon geboren. Vader is de kostwinner, door het verwerken van de vis verdiend hij een mager salaris (9000rs/maand). Wij hebben voor hen het huisje opgeknapt en voor hen en de buren twee toiletten gebouwd, maar dit alles is een druppel, maar dankzij de steun vanuit NL weten ze nu dat ze er niet alleen voorstaan en proberen ze ervan te maken wat maar mogelijk is.


 

Familie Thewanthi;

Deze familie woont in Hambantota, zij hebben nu een eigen garage en moeten in staat worden geacht om voor zich zelf te zorgen. De NL sponsor stopt per 1 januari 2010 met sponsoring.


 

Familie Laksmi:

Een alleenstaande vrouw met 2 zonen in de leeftijd van 16 en 18 jaar.

Zij heeft het behoorlijk zwaar, stond aanvankelijk zonder inkomen maar door tussen komst van ons heeft zij nu werk op de kledingfabriek in de buurt van het vliegveld, maar het salaris is zo min dat zij niet rond kan komen maar zij blijft wel werken. Zij heeft nu een huisje waarvan wij de huur betalen en een bromfiets ontvangen om naar het werk te gaan, maar het salaris is van dien aard dat zij het moeilijk blijft hebben, maar door een kleine bijdragen van ons wordt dit alles een beetje verzacht.

Bovenstaand zijn gezinnen die door Nederlandse gezinnen worden gesponsord, zij ontvangen maandelijks vanuit NL een x bedrag, dit bedrag wordt maandelijks de 10e van de maand automatisch overgemaakt, dit zonder tussenkomst van onze vertegenwoordiger ter plekken.

Bent u ook op zoek naar een gezin dat u wilt gaan sponsoren laat het ons dan weten.

 
1.jpg

Ik ben maar een enkeling, maar ik ben iemand.
Ik kan niet alles doen, maar ik kan IETS doen.
En ik zal me niet laten beïnvloeden door hetgeen ik niet kan doen,
Om te doen wat ik kan!