Sri Lanka heeft het momenteel zeer moeilijk, heel veel mensen zonder werk en dus geen inkomsten en dat geldt voor heel veel mensen.

In 2019 op eerste paasdag begon het leed, toen waren er een paar gekken die enkele bommen lieten exploderen waar meer dan 250 mensen het leven bij lieten en de regering alles op slot deed, de toeristen die er toen waren moesten halsoverkop het land verlaten en de mensen bleven achter zonder inkomen.

Begin 2020 kwam het toerisme langzaam weer op gang, totdat het virus toesloeg, in maart moesten wederom alle toeristen het land verlaten en dat is tot op heden (20-01-2022) nog steeds zo, al komen er nu wel wat meer toeristen, voor nu werden een kleine 60000 toeristen geregistreerd.

Vooral de toeristen industrie heeft hard te lijden hiervan en weten niet meer hoe ze hun gezinnen moeten onderhouden, velen onder hen maken een einde aanhun leven, andere sterven van de honger en er is bijna niemand die naar hen om kijkt, de regering doet niks en laat haar bevolking aan haar lot over.

Nu doet zich weer een ander probleem voor, er is te weinig olie om voor voldoende stroom te zorgen en gaat dus de stroom voorziening op rantsoen.

Veel winkels zijn nog steeds dicht, mede doordat zij ook slecht bevoorraad worden en de prijzen stijgen bijna dagelijks.

Er wordt nog steeds slecht gevaccineerd, je moet er zelf achteraan gaan om te zien waar je een vaccin kunt krijgen, deze worden gewoon afgegeven in scholen die toch veelal dicht zijn, bij jou in de buurt, en voor een tweede prik moet je weer dezelfde strategie volgen, er is geen gemeente die je een brief stuurt waar je naar toe kunt voor een vaccin, wel is men al bezig met de booster prik

Op dit moment,  4 februari 2022 is zo's beetje 67% van de Sri Lankanen volledig gevaccineerd, 36% heeft nu een booster prik gehaald, op de tv hoor je bijna niks meer over het virus en de vaccinatie of de stand van de vaccinatie.

Gemiddeld per dag overlijden er nu 8 personen aan of met corona, in vergelijking, in januari stierven 200 mensen aan een ongeluk met een motor en 80 mensen met een tuk tuk


Een update, 6 augustus 2022.


De problemen blijven maar aanhouden, de mensen in Sri Lanka hebben een tekort aan vanalles, levensmiddelen, brandstof, gas, stroom, en ga zo maar door.

Het IMF is nog steeds aan het onderhandelen met de regering, maar zijn er nog niet uit, stakingen zijn ook niet meer in Colombo, daar is men aan het wachten op de uitkomst van al het vergaderen van de nieuwe regering.

De bedoeling is om dit drie maanden aan te zien en wanneer er dan nog geen duidelijkheid is om dan weer te gaan demonstreren, veel demonstranten worden nu opgepakt, meeste van hen voor de vernielingen in de woning van de voormalige president.

Toeristen komen nu ook mondjes maat het land binnen, en zij kunnen volop genieten van het land, al hebben zij wel een klein probleem, de hevige regen buien die over het land trekken, met als gevolg hevige overstromingen en land verschuiving, met als gevolg geen raften en soms geen treinrit, daar de stroming van het water te gevaarlijk is en de landverschuiving de rails blokkeert.

Maar het probleem brandstof is voor veel chauffeurs geen probleem meer, zij kunnen overal hun brandstof met voorrang verkrijgen, tenminste wanneer er brandstof bij dat tankstation aanwezig is.

Dus er zijn weer een aantal mensen die weer een beetje adem kunnen halen maar voor heel veel mensen is dit de ver van mijn bed show, zij moeten dagelijks maar zien rond te komen en hebben nog steeds onze hulp dringend nodig.


De mensen hebben nog steeds jullie hulp nodig.

Ayubowan Yaluva Sri Lanka,  mei 2021

Copyright © Alle rechten voorbehouden

NL18RABO0114926980, tnv Jan Kerkhofs

breng ook een bezoek aan www.srilanka-chauffeur.nl