Sri Lanka heeft het momenteel zeer moeilijk, heel veel mensen zonder werk en dus geen inkomsten en dat geld voor heel veel mensen.

In 2019 op eerste paasdag begon het leed, toen waren er een paar gekken die enkele bommen lieten exploderen waar meer dan 250 mensen het leven bij lieten en de regering alles op slot deed, de toeristen die er toen waren moesten halsoverkop het land verlaten en de mensen bleven achter zonder inkomen.

Daarna in maart 2020 begon het corona probleem wat nog meer ellende met zich mee bracht, toeristen moesten ook weer zo snel als maar kon het land verlaten en er kwamen geen nieuwe voor in de plaats, dit begon weer rond januari 2022, en tot nu heeft het Tourist Board gemeld dat er ±  600000 het land hebben bezocht, let wel ze berekenen alles wat het land binnenkomt op een visum ook als toerist, ook mensen die hier komen werken worden in eerste instantie als toerist gemeld.

Het probleem brandstof is voor de toeristen industrie voor een groot deel opgelost door de QR code en doordat de reisbureau's die zijn ingeschreven bij de SLTDA een fuell pass krijgen waarmee ze dus overal kunnen tanken, maar de gewone man werkt via de QR code daarmee kan hij maximaal 40 l tanken per week, sinds 01-09-2023.

De winkels worden slechts mondjes maat bezocht want ook hier het probleem van de gestegen prijzen en het nog steeds niet voorradig hebben van verschillende producten en dan heb ik het voornamelijk over die producten die moeten worden geïmporteerd.

Het verschil met bij ons in Europa is, bij ons worden de prijzen voor producten vastgesteld door marktwerking, dus vraag en aanbod, maar in Sri Lanka ligt dit geheel anders, daar worden de prijzen door de regering vastgesteld, daar kennen ze geen vraag en aanbod, bijvoorbeeld een ei, kostte voorheen gewoon 20rs, nu heeft de regering de eier prijs vastgesteld op 60rs en daar moeten de winkels deze ook voor verkopen, zit je onder deze prijs en je wordt betrapt volgt er een fikse boete, en zo gaat het met alle producten. Bij het nieuws 's avonds op tv wordt doorgegeven wanneer erweer veranderingen plaats vinden, de verkopers/winkels moeten zich houden aan deze bedragen.

Veel mensen zitten nog steeds zonder werk en inkomen en hebben grote problemen om hun gezin te voorzien van eten en het betalen van de electricteit, water en huur, velen van hen hebben al geen stroom meer daar ze zijn afgesloten van het net, veel mesen zijn dakloos omdat ze de huur niet meer kunnen betalen en het ergste vind ik dat er heel veel mensen hun heil zoeken in het buitenland en op die manier de gezinnen uit elkaar worden getrokken, want niet het gehele gezin vertrekt, nee enkel een ouder gaat.De mensen hebben nog steeds jullie hulp nodig.

Ayubowan Yaluva Sri Lanka,  mei 2021

Copyright © Alle rechten voorbehouden

NL18RABO0114926980, tnv Jan Kerkhofs

breng ook een bezoek aan www.srilanka-chauffeur.nl