Woon zelf al ruim 8 jaar (sinds 28-10-2013) in dit prachtige land, in het plaatsje, Daluwakotuwa Negombo, vlak bij het vliegveld (14km), dit land heb ik voor het eerst bezocht in 1997 en daarna nog 33 keer voordat ik mij er definitief heb gevestigd.

Ben getrouwd (05-12-2013) met een Srilankaanse met de mooie naam Wasana, wat geluk betekent in het Sri Lankaans, en wij wonen samen in dit mooie huis dat wij in 2014 hebben gekocht.

Ben zeer blij dat ik destijds de stap heb gemaakt om mij definitief in Sri Lanka te vestigen, voel me geweldig op mijn gemak en heb ook veel aanloop, enkel de taal dat is een kleine belemmering, is bijna niet te leren en mijn buren en veel kennissen spreken geen of bijna geen Engels.

Wij wonen in een zeer rustige buurt met goede buren rondom ons heen, waar wij veel contact mee hebben, de familie van Wasana woont Dalupota, is ± 2 km. van ons vandaan.

Alles ligt stil, hotels staan leeg, restaurants hebben geen klanten, parken krijgen geen bezoekers, al is dit wel goed voor het welzijn van de dieren, want de voortplanting is in een hoog tempo versneld.

Door de economische crisis hebben niet alleen mijn buren maar ook veel mensen het zeer moelijk.

Chauffeurs die een eigen auto hadden al dan niet geleast, hebben deze weer moeten verkopen met een groot verlies en er zijn ook veel auto bezitters die hun auto hebben zien verdwijnen omdat de bank deze in beslag heeft genomen, en hoe dat straks, wanneer alles weer normaal is, moet gaan weet ik niet, de prijzen voor een rondreis zijn verder gestegen wat onvermijdelijk is, alles is met zo'n 25% gestegen, per deel, dat geldt voor zowel de auto, de entree's en ook de hotels, eten in de restaurants is gemiddeld per diner met enkele honderden rupee's gestegen, maar is nog altijd vrij gunstig en goedkoop voor de toerist.

Laatste stand van zaken, 25-05-2022, auto's zijn onbetaalbaar geworden en dat geldt ook voor meerdere producten, en vooral levensmiddelen.

Al deze stijgingen hebben te maken met de dure dollar, deze staat tov. de rupee nu op ruim 350, en de euro op 380, wat het eigenlijk voor de toerist niet veel duurder maakt.

in dit mooie huis hebben wij ook twee kamers te huur, aan gasten die SriLanka willen gaan verkennen, of aan mensen die enkel , enkele dagen willen relaxen.

Ik heb voor enkele jaren terug een eigen reisorganisatie opgezet onder de naam SAY -Tours, (afkorting van Stichting Ayubowan Yaluva) met als doel de Nederlander mee te laten genieten van dit mooie land met haar geweldige natuur en cultuur, ook met het doel om de mensen een beter inkomen te realiseren, dit lukte vrij goed, veel Nederlanders (±58000) en ook Belgen (±32000) wisten de weg in 2018, naar Sri Lanka te vinden.

Maar ook dat ligt dus nu geheel stil en al mijn chauffeurs (in juli 2018, ± 50) zitten nu werkeloos thuis, te wachten op het moment dat de regering alles vrij geeft.

Kijk op de website van SAY - Tours over de geweldige aanbieding die wij aanbieden voor dit jaar, dit om maar weer zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen.

De winst die wij maken, al is die klein, gaat naar de minder bedeelde mensen gezinnen in dit prachtige land, al onze chauffeurs hebben een goed betaalde baan en iedereen wil dan ook dolgraag voor ons werken.

Ook heb ik twee kamers te huur gezet voor de mensen die eerst wat willen bijkomen van de toch wel lange vlucht, ze worden opgehaald vanaf vliegveld en daarna voor een of meerdere nachten bij mij thuis onder gebracht, onder de naam van WaJa bed and breakfast.

Dan wordt er meestal al gesproken over de te maken rondreis en wat hen allemaal te wachten staat.

kijk ook op www.srilanka-chauffeur.nl, dit voor een verzorgde rondreis. Breng ook een bezoek aan de website www.srilanka-chauffeur.nl

Ayubowan Yaluva Sri Lanka,  mei 2021

Copyright © Alle rechten voorbehouden

NL18RABO0114926980, tnv Jan Kerkhofs

breng ook een bezoek aan www.srilanka-chauffeur.nl